Tokenpriserna för det 1-tums decentraliserade börsen har sjunkit bara tre dagar efter pumpen efter lanseringen då luftdroppade tokens dumpas på marknaderna.

Den nya 1INCH-token gick från noll till hjälte den 25 december efter dess lansering och notering på Binance. Efter ett mönster som majoriteten av nya DeFi-tokens har gjort i år steg priserna från cirka $ 0,20 till över 2,50 dollar under några timmar på juldagen.

Det mönstret har emellertid slutat i en dumpning för många av sina DeFi-bröder, och 1INCH verkar följa efter eftersom det har skjutit dramatiskt de senaste dagarna, enligt Coingecko.

1 tums pris
Diagram – coingecko.com

I skrivande stund handlades den nya token till 1,12 $, en nedgång på 61% sedan dess topp för bara tre dagar sedan när försäljningen fortsätter.

Varför All Hype?

1inch är en DEX-aggregator som skaffar likviditet från olika källor, vilket gör det möjligt att sprida en enda transaktion över flera decentraliserade börser. Den 25 december är det meddelat den nya styrningen och verktygstoken som utlöser en våg av FOMO.

Efterliknar Uniswap, DEX hade också en airdrop för tidigare användare av plattformen. Tokens delades ut till användare som hade gjort minst en handel före den 15 september, eller åtminstone fyra transaktioner totalt, eller handlade för totalt minst $ 20.

Forskare vid The Block, Igor Igamberdiev, observerade att ungefär hälften av adresserna som var berättigade att göra anspråk på 1 INCH-tokens hade gjort det inom 24 timmar efter lanseringen. Han tillade att nästan 25% av plånböckerna sålde alla sina tokens på en gång efter ett krav och att endast 19% hade haft eller placerat dem på protokollet.

Token, som de flesta andra, har utformats för protokollstyrning och insatsändamål. Men precis som andra protokoll, som Uniswap, är det till stor del valarna som sitter i förarsätet. Igamberdiev anteckningar;

”En av valarna som hävdade 9,7 miljoner tokens förtjänar särskild uppmärksamhet. Han har redan sålt 6,7 M 1 INCH på Binance, och de återstående 3 M i stakingavtalet ger dem 80% av den totala DAO-rösträtten. ”

En misslyckad modell?

Den här modellen av airdropping-tokens för att stimulera samhällsdeltagande fungerar helt klart inte eftersom de flesta säljs ut strax efter mottagandet.

Detta var fallet med Uniswap, eftersom UNI-priserna sjönk 70% under de sex veckorna som följde airdrop och token-lanseringen. Detta lämnade valarna, som Dharma, med lejonens andel av tokens och i stånd att manipulera förslag till styrning.

1 tum verkar också ha en enda val som nu kontrollerar vad som borde ha varit ett decentraliserat styrningssystem.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link