Singapore, Singapore, 22 januari 2022, Chainwire

3 Space Art, en NFT-plattform som underlättar utbredd användning av digital konst i den verkliga världen genom att placera den i fysiska utrymmen, har officiellt startat NFT-utställningen “Enter the Void”. Det hålls samtidigt på Puesto Gallery i Seoul, Sydkorea och i en virtuell replik av det fysiska galleriet i metaversen skapat i samarbete med ZEP.

Besökare kan interagera med varandra eller konstverket i det fysiska rummet, eller välja att vara en avatar online för att uppleva samma händelse som människor som faktiskt är där.

Det finns 68 konstverk som visas från Hashmasks såväl som nya koreanska konstnärer som Hyuck, Viia Yeon, Maruchef och andra. Utställningen pågår mellan 19 januari och 23 januari. Den presenterar utställningarna i en mängd olika format, inklusive skärmar, monitorer, projektioner och inramade tryck för att spegla mångfalden av konststilar.

3Space Arts grundare Yoon Kim sa, “Detta är den första NFT-utställningen som hålls i 2D och 3D samtidigt. Vi har skapat en kopia av ett fysiskt galleri på metaversen så att människor kan känna att de är på samma plats. På så sätt vill vi att människor ska acceptera Metaversen mer och acceptera digital konst som vilken annan form av traditionell konst som helst.”

Människor som inte kunde besöka utställningen personligen på grund av tid, avstånd, covid eller andra begränsningar kan njuta av upplevelsen i den virtuella världen från sina datorskärmar. I det virtuella utrymmet kan du röra dig, tala och interagera med NFT:er och andra communitymedlemmar. 2D-metaversegalleriet kan ta emot upp till 150 personer vid varje given tidpunkt.

Med utställningen “Enter the Void” syftar 3Space Art till att återskapa upplevelsen av att leva och interagera inne i metaversen, särskilt när det gäller att uppskatta digital konst. De flesta människor är fortfarande obekanta med NFTs och Metaverse, omedvetna om vad som händer i den digitala världen. 3Space Art syftar till att skapa medvetenhet genom att göra det möjligt för dem att se att den inte skiljer sig mycket från den fysiska världen.

För att göra det enklare för människor att köpa NFTs som de kan visa i sina hem och kontor, stöder 3Space Art köp av NFTs på plats. Den har placerat ut QR-koder för konstverk, som besökare kan skanna för att köpa med fiat eller kryptovalutor.

Om 3Space Art

3Space Art är en digital konstplattform där konstnärer och samlare har möjlighet att visa upp sina samlingar i offlineevenemang och utställningar och tjäna återkommande intäkter genom att satsa sina lediga NFT:er i Art Pool. Byggd för att vara en flerkedjig plattform, den gör det möjligt för användare att skapa NFTs på Klaytn såväl som Ethereum-blockkedjor vid denna tidpunkt.

KontakterSource link