Vi har sett expansionen av ett brett utbud av kryptovalutor under de senaste åren. Men vilka är de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på 2022? Under vissa tidsperioder registrerade några av dessa kryptovalutor mycket stora prisökningar som investerare kunde dra nytta av. Det är dock extremt svårt att hitta rätt virtuell valuta att investera i innan det är för sent.

Vi har inte helt klart rätt svar om vad som kommer att hända i framtiden. Men vi anser att det finns några virtuella valutor som vi bör vara mycket uppmärksamma på under 2022. Vi har faktiskt beslutat att fokusera på de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på under 2022. I de kommande avsnitten delar vi med dig all information du bör veta om de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på under 2022.

5 bästa kryptovalutorna att satsa på 2022

I det här inlägget fokuserar vi på de 5 bästa kryptovalutorna att placera dina spel på under 2022. Detta betyder dock inte att dessa mynt faktiskt kommer att stiga i pris. Målet är faktiskt att förstå vilka faktorer som kan hjälpa dessa virtuella valutor att expandera 2022 och även under kommande år.

Det är ganska svårt att analysera nya tokens och småbolag. Det är därför vi bestämde oss för att fokusera på virtuella valutor som har funnits på marknaden i flera år nu och som kan hjälpa dig att förstå hur kryptovalutamarknaden fungerar. De flesta av dessa mynt har körts utan buggar och problem i många år nu.

Trots att dessa mynt kan ha en lägre risk jämfört med andra, kan de också registrera stora vinster. Därför har vi beslutat att inkludera några virtuella valutor med låg risk som kan fortsätta växa och expandera i framtiden. Det finns många saker att ta hänsyn till om de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på under 2022.

Var och en av dessa virtuella valutor är olika. De fungerar på ett annat sätt och de kommer också att ha olika anledningar att börja röra sig högre i framtiden. De påverkas också av ett stort antal saker som vi också bör ta hänsyn till när vi analyserar riskerna som vi kan ha när vi investerar i dessa digitala valutor.

Vi har också bestämt oss för att fokusera på de 5 bästa kryptovalutorna att placera dina satsningar på under 2022. Men det finns många andra kryptovalutor som kan flytta högre och expandera också. Målet var att helt enkelt beskriva vilka marknadssituationer som skulle kunna påverka dem och påverka dessa virtuella valutor.

Utan vidare, låt oss börja med de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på under 2022.

1 – Bitcoin (BTC)

Bitcoin är den överlägset största kryptovalutan i världen och den har varit på detta sätt sedan den skapades 2008/2009. Det finns många anledningar till att denna kryptovaluta fortsätter att expandera under 2022. Men låt oss först förstå var vi är idag.

Bitcoin upplevde en marknadsexpansion mellan 2020 och 2022. Den sista delen av 2020 var nyckeln för att Bitcoin att börja röra sig högre och uppleva en bullrun 2021. Vi har faktiskt sett BTC nå en rekordnivå på 69 000 $ i november 2021. Detta är det högsta priset som Bitcoin någonsin nått.

Nu, efter flera månader på väg nedåt, ser vi att Bitcoin redan har korrigerat de flesta av sina vinster från 2021. Myntet handlas i mitten av 30k-talet och det kan fortsätta att röra sig lägre om det inte finns några nya köpare som är redo att pressa priset på denna virtuella valuta högre.

Vilka är de saker som gör Bitcoin till en av de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på 2022? Det första du bör ta hänsyn till är att Bitcoin är den största digitala tillgången på marknaden och ledande när det gäller marknadsriktning. Till exempel, om Bitcoin rör sig högre, så följer hela kryptomarknaden efter. Om Bitcoin rör sig lägre faller hela marknaden också.

Det vanliga är att altcoins rör sig högre snabbare än Bitcoin om denna digitala tillgång växer. Samma sak händer om Bitcoin faller: altcoins faller hårdare. Det betyder att innehav av Bitcoin alltid är ett bra sätt att ha en stor exponering för den allmänna trenden på kryptovalutamarknaden men utan att riskera mycket.

Det andra du bör veta om Bitcoin är att denna virtuella valuta kan antas som lagligt betalningsmedel av andra länder förutom El Salvador. Det betyder att efterfrågan på Bitcoin kan fortsätta växa under de kommande månaderna och åren. Dessutom finns det flera företag som fortfarande inte är det investera i Bitcoin.

2022 och 2023 kan bli mycket bra år när det gäller institutionella investeringar på kryptovalutamarknaden. Om det finns ett större intresse från institutioner kan Bitcoin krävas ännu mer. Låt oss inte glömma att det bara finns 21 miljoner BTC att utfärda, vilket betyder att det finns ett begränsat antal mynt tillgängliga.

Om institutioner fortsätter att pressa priset högre, bör vi också överväga ett annat land som gör Bitcoin lagligt betalningsmedel. Detta skulle ha en positiv inverkan på priset på Bitcoin och hela kryptomarknaden.

2 – Solana (SOL)

Låt oss nu fokusera på Solana som en av de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på under 2022. Denna digitala tillgång har haft ett mycket positivt 2021 med tillväxten av alternativa blockkedjenätverk till Ethereum (ETH) och Binance Smart Chain (BSC). Detta beror på att marknaden har letat efter ett effektivt och skalbart blockkedjenätverk för att utföra smarta kontrakt och få tillgång till några av de mest avancerade decentraliserade finansprotokollen (DeFi) på marknaden.

Solana (SOL) - Hur köper jag Sol Crypto Coin?

Men vilka är de saker som kan göra Solana till en av de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på 2022? För det första har Solana vuxit som ett alternativ till smarta kontraktsnätverk som inte var effektiva. Till exempel har vi sett hur Ethereum-användare betalar mycket höga avgifter för att flytta pengar från en plånbok till en annan.

Detta gör det omöjligt för investerare att få tillgång till DeFi-plattformar och andra smarta kontraktsprotokoll. Därför har det skett en stark tillväxt av alternativa blockkedjenätverk som Solana. Om det nuvarande ekosystemet (särskilt det som fokuserar på Ethereum) inte kan erbjuda bättre och effektivare lösningar till användare som vill hantera smarta kontrakt, så skulle Solana kunna fortsätta attrahera ett stort antal projekt.

År 2022 kunde vi se projekt som löpte ovanpå Ethereum flytta sin verksamhet till Solana. Detta kan hända under de kommande månaderna också. Detta är en av de viktigaste hausse aspekterna att överväga om SOL för nästa år.

För det andra etablerar sig Solana nu som ett av de mest värdefulla mynten på marknaden. Detta har positiva och negativa aspekter. Det positiva är att det nu skulle nå ett större antal användare och investerare. Etablerade mynt tenderar att bli mer stabila på lång sikt och kan bidra till att få ett större antal investerare under de kommande åren.

Slutligen är en av de risker som Solana för närvarande står inför relaterad till dess tillförlitlighet. Trots att detta blockchain-nätverk blev mycket användbart kunde det inte leverera tillförlitliga tjänster till användarna. Det betyder att Solana-utvecklare måste lösa detta problem och göra SOL till en stabil (när det gäller funktionalitet) virtuell valuta och alternativ.

3 – Litecoin (LTC)

När vi överväger de 5 bästa kryptovalutorna att satsa på under 2022 bör vi också lägga till Litecoin. Ja, vi vet att detta mynt inte har presterat bättre än marknaden under de senaste åren och att det har flyttats ut från topp 10. Det finns dock några anledningar till varför denna digitala valuta kan bli attraktiv igen för investerare på kryptovalutamarknaden .

Litecoin Kryptovaluta - 5 bästa kryptovalutorna att satsa på 2022

En av de första sakerna att veta är att Litecoin-utvecklare arbetar för att lägga till sekretessfunktioner till LTC-mynt. Detta har varit ett av Litecoins huvudmål under de senaste åren. Målet skulle vara att göra Litecoin-mynt (LTC) utbytbara genom konfidentiella transaktioner. Om detta slutligen implementeras 2022 kommer Litecoin att bli det största sekretessmyntet på marknaden.

Denna nya funktion förväntas implementeras i början av 2022, men det finns andra saker som vi bör tänka på om Litecoin under de kommande åren. Till exempel, 2023, förväntas myntet uppleva en ny halveringshändelse. Det betyder att den nya belöningen för Litecoin-gruvarbetare förväntas falla från 12,5 LTC per block till 6,25 LTC per block.

Innan den sista halveringshändelsen för Liteocin upplevde den virtuella valutan en snabb prisökning som gjorde att myntet fördubblades i pris på kort tid. Detta kan också hända i framtiden. Tidigare resultat betyder dock inte att detta kommer att upprepas i framtiden.

Dessutom finns det en annan sak att ta hänsyn till. Litecoin har varit i en björntrend mot Bitcoin i flera år nu. Det kan vara möjligt för LTC att börja röra sig högre ur teknisk synvinkel.

Detta betyder inte att det kommer att röra sig högre i USD-termer men det kan börja röra sig högre i BTC-termer. Återigen, detta kanske inte händer alls, men diagrammen visar redan att det finns en möjlighet för Litecoin att återhämta sig mot Bitcoin.

4 – Ethereum (ETH)

Ethereum har alltid varit en kryptovaluta att lägga till i våra portföljer. Denna virtuella valuta har varit den näst största på marknaden i många år nu och den förväntas fortsätta på detta sätt, åtminstone 2022 (om inte något oväntat händer).

Trots att Ethereum har drabbats av långsamma transaktioner och höga avgifter (på grund av överbelastning) fortsätter man att vara ledande när det gäller innovation när det kommer till smarta kontrakt. Ethereum-utvecklare fortsätter att arbeta med olika nätverksfunktioner som ger kryptoanvändare möjlighet att engagera sig i olika investeringar och aktiviteter.

Ethereum

På grund av den nuvarande trängseln övergår Ethereum till Ethereum 2.0. I grund och botten är målet att göra Ethereum till ett proof-of-stake (PoS) nätverk. Detta skulle låta Ethereum hantera ett större antal transaktioner i snabbare hastigheter och utan att vara orolig för trängsel.

På så sätt skulle miljontals användare från hela världen kunna använda några av de mest avancerade smarta kontrakten på kryptovalutamarknaden. Men naturligtvis är Ethereum också föremål för risker och konkurrens inom kryptobranschen. Det finns några saker som vi bör ta hänsyn till om Ethereum.

Till exempel är Solana (SOL), Cardano (ADA) eller Avalanche (AVAX) några av blockkedjenätverken som för närvarande expanderar och konkurrerar mot Ethereum. Om dessa blockkedjenätverk kan erbjuda bättre lösningar än Ethereum, kommer det att finnas en starkare push för att bättre lösningar ska släppas på ETH.

5 – Dogecoin (DOGE)

Slutligen, en av våra topp 5 bästa kryptovalutor att satsa på under 2022 är Dogecoin. Varför? Helt enkelt för att Dogecoin har haft ett fantastiskt 2021 som skulle kunna replikeras i framtiden. Dogecoin-gemenskapen är definitivt fokuserad på att få DOGE att nå $1 per mynt, vilket inte är en galen sak om vi tänker på det efter vad som hände 2021.

Varför är Dogecoin bland listan över våra topp 5 bästa kryptovalutor att placera dina spel på 2022? En av de saker som vi bör ta i beaktande är relaterad till Elon Musk som pressar på för större adoption av Dogecoin. Detta har varit verklighet. Varje gång Elon Musk, vd för Tesla, twittrade om Dogecoin, steg priset på myntet högre.

Dogecoin-logga med flera mynt bakom och varför går Dogecoin upp? - Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?

Något liknande kan hända 2022. Det finns flera individer som köpte DOGE när det redan var över $0,10. Det är därför det kan finnas ett mål att driva DOGE mot $1 under de kommande åren. Det betyder inte att det kommer att hända, men det kan definitivt hända om vissa villkor är uppfyllda.

Dogecoin är också nära kopplat till andra virtuella valutor som Shiba Inu (SHIB). Om en av dessa valutor växer, bör den andra följa efter. Att noggrant förstå förhållandet mellan dessa två virtuella valutor kommer också att vara definitivt viktigt för att bygga vår marknadsstrategi.

Poängen

De flesta kryptovalutor kan röra sig högre under en bullrun. Men det blir väldigt svårt att hitta digitala tillgångar som sedan skulle växa även om det finns en björntrend. Målet med det här inlägget var att visa några av de digitala valutor som kan röra sig högre under 2022 och orsakerna bakom dessa hausseartade trender.

Om marknaden blir hausse är det nästan ett faktum att dessa mynt kommer att röra sig högre. Det skulle dock vara mycket svårt att se hausseartade prisåtgärder om marknaden blir baisse som det hände i slutet av 2021 och början av 2022.Source link