Om du har hört talas om Bitcoin borde du förmodligen ha hört dess största konkurrent Ethereum, och det är också decentraliserad blockchain-teknik med öppen källkod. Även om Ethereum är en av de största kryptovalutorna på marknaden, näst efter Bitcoin, är det den mest använda blockkedjetekniken just nu.

Trots Ethereum och Bitcoins likheter är det inte helt samma. Medan Bitcoins främsta fokus är att vara en digital valuta för världen att använda, har Ethereum ett mycket bredare mål eftersom det är utvecklat för att vara ett operativsystem med öppen källkod och datorplattform. Om du planerar att investera i en kryptovaluta, särskilt Ethereum, bör du först fråga dig själv varför du investerar, och du måste göra all nödvändig forskning för att ha en stor chans till stor vinstavkastning. Använd alltid en pålitlig plattform som t.ex. Bitcoin Era. För att komma igång, här är 6 fakta om Ethereum som du förmodligen inte visste om.

Mer än 80 % av alla decentraliserade appar fungerar på Ethereum

Enligt tillståndet för DApps, ungefär mer än 80 % av DApps körs på Ethereum nätverk. Dessutom är spel den största andelen aktiva DApp -användare på Ethereums plattform, och de står för mer än 40% av gemenskapen. Ethereum-baserade spel har redan startat ett stort antal aktiva och lojala spel.

Tech Giants Loving Ethereum

Inte bara enskilda investerare som satsar och tror på Ethereum, det gör även teknikjättar och stora företag, som många företag redan har började placera insatser i Ethereum. Massiva teknikföretag som HSBC, Barclays och Microsoft har redan hittat potentiella användningsområden för Ethereum i sina system och utnyttjar dess teknik för att få en fördel. Med det i åtanke är det klart att Ethereums relevans för stora företag kommer att öka ännu mer när åren går.

Okänt gruvtak för Ethereum

Om du känner till kryptovalutor, borde du redan ha hört talas om Bitcoin, och även vetskapen om att Bitcoin bara har en fast mängd mynt som någonsin borde finnas. Det totala antalet är 21 miljoner Bitcoins, och när de totala minerade mynten når det antalet är det omöjligt att bryta längre. Å andra sidan har Ethereum ett obefintligt gruvtak, och den enda begränsningen för gruvdrift är ungefär 18 miljoner per år. Med det i åtanke växer Ethereums popularitet ännu mer eftersom det blir ett bättre alternativ för Bitcoin för människor som vill ha en stadig inkomst.

Det är helt centraliserat och decentraliserat

Trots nyheterna och informationen från alla former av media om hur decentraliserad Ethereum är, skulle det chocka dig att veta om Ethereums verkliga valutastruktur. Ethereum är decentraliserat. Tekniken behåller dock fortfarande sina anställda och kärnutvecklare som marknadsför och hanterar plattformen. Många människor har redan trott att det är kärnutvecklarna och anställda som gjort Ethereums framgång som det är idag.

Det var inte alltid det näst bästa.

Individer som är nya i kryptovalutavärlden kan anta att Ethereum alltid var i Bitcoins skugga, eftersom det bara är den näst bästa kryptovalutan som finns på marknaden. Det verkar inte vara fallet, som innan Ethereum uppfanns, används andra kryptovaluta -alternativ för att hämta andra platsen för de bästa kryptovalutorna på marknaden. Men sedan Eretheums födelse har det fått mer än 2 800 % i värde, och det imponerar fortfarande på investerare eftersom det fortsätter att växa år för år.

En central aktieägare

Även om Ethereum -nätverket är decentraliserat har tekniken ett centralt utvecklingsteam som faktiskt också är de största innehavarna i blockchain. Med det sagt ledde Ethereums teknologi till decentralisering av utveckling och konsolidering av fonder. Dessutom ska de flesta nyckelåtgärder angående tekniken vara tryckte av utvecklare, och det irriterar allmänheten och dess investerare. Men detta är också en fördel för konsumenten eftersom allt ansvar för utvecklingen av nätverket ligger hos dess ledarskap, kärnutvecklarna.

Slutsats

För alla investerare, särskilt krypto -gruvarbetare, spelar alla fakta som anges här om Ethereum ingen roll så mycket som den digitala tillgången förändras och alltid kommer att vara. Det är fortfarande en brytbar kryptovaluta som inte har en begränsad mängd resurser, till skillnad från Bitcoin, men det kommer så småningom att förändras. Om du någonsin bestämmer dig för att investera i Ethereum eller någon annan form av kryptovaluta, bör du ställa dig själv den viktigaste frågan, varför investerar du? För om du köper Ethereum med hopp om att marknadsvärdet ska stiga kan du bli frustrerad och trasig.Source link