Efter att V1 framgångsrikt lanserades i början av 2020 har Aave, det Ethereum-baserade, decentraliserade penningmarknadsprotokollet med öppen källkod, utan förvar, meddelat lanseringen av sin andra version (V2).

Enligt Aave Protocol möjliggör det nya initiativet användare att handla sina digitala tillgångar i alla valutor som stöds i Aave Protocol, bland andra nya funktioner. Även deponerade tillgångar som används som säkerhet kan handlas.

De meddelande avslöjade att V2 i det Ethereum-baserade protokollet, efter att ha uppnått sitt mål att låsa upp värde i DeFi och förbättra kundupplevelsen efter lanseringen, är på nätet.

Aave-protokollet V1, vilket var lanserades i januari 2020 kunde säkra massiv tillväxt i DeFi-rymden samt registrera mer än 1 miljard dollar i marknadsstorlek på bara sex månader.

Dessutom gav Aave Protocol V1 också flera nya marknadsfunktioner som Flash Loans och aTokens. Dessa innovationer representerar nya sätt att låsa upp tidigare låst kapital i DeFi och tillhandahålla ett tillståndsfritt sparkonto. Protokollet noterade också att dess team hade samlat in feedback och data från samhället, som användes för att göra framtida förbättringar av plattformen.

Genesis-teamet uttryckte dessutom sin spänning över lanseringen av Aave Protocol V2, lovade användarna nya funktioner och uppmanade dem att skicka in sina tankar och feedback om det nya initiativet.

Nya innovativa funktioner för Aave-protokollet

Enligt utvecklarna har V2 i Aave Protocol många nya spännande och uppgraderade funktioner.

Speciellt skulle V2 göra det möjligt för kunder att handla sina token i alla valutor som stöds i Aave-protokollet, även när de används som säkerhet. Denna funktion gör det i princip möjligt för användare att byta ut sina tokens och i gengäld få de bästa avkastningarna på marknaden.

Aave V2 kommer också med en ny funktion som gör det möjligt att återbetala lån med säkerhet som är enklare, billigare och snabbare eftersom det görs med bara en enda transaktion. Det tillåter också likvidatorer att använda Flash-lån för att låna kapital från protokollet för att genomföra en likvidation.

Enligt protokollet finns också skuldtokenisering, som möjliggör inbyggd kreditdelegering inom protokollet och låter låntagare hantera sin skuldposition från kalla plånböcker.

V2 introducerar också nya gasoptimeringar som sänker kostnaden för protokolltransaktioner. Utvecklarna noterar att en sådan optimering kan sänka avgifterna med upp till 50%, beroende på situationen.

Dessutom har flera andra funktioner som ger en bättre användarupplevelse för kunder på DeFi lagts till i den uppgraderade versionen, såsom att kunna ha en variabel låneposition och en stabil låneposition samtidigt.

I andra utvecklingar, Aave nyligen samarbetade med en NFT-plattform och ett Pokémon-inspirerat digitalt husdjursuniversum, Axie Infinity, för att öka sitt inflytande i DeFi-utrymme.

AAVE-pris

I skrivande stund var Aave token (AAVE) handel till $ 85,05, med en börsvärde på $ 1 015 921 109 och en 24-timmars handelsvolym på $ 307 583 850.

Ta reda på mer om kryptovalutans ekosystem på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link