Aavegotchi har skjutit upp lanseringen av sitt icke-fungibla token-spel (NFT). Aavegotchi är ett decentraliserat finansprojekt som stöds av Aave.

Den föreslagna lanseringen av det digitala samlarobjektet, Aavegotchi, var den 4 januari. Lanseringen skulle också äga rum på Ethereum, men det har skett en förändring av planerna.

Om Aavegotchi och dess föreslagna lansering

Aavegotchi är känt som ett handelsspel som liknar Tamagotchi-serien av leksaker på 1990-talet. Som ett digitalt spel har Aavegotchi värde i form av NFT och bärbara datorer. Precis som vilken symbol som helst i blockchain kan dessa NFT handlas. Spelet har digitala samlarobjekt avatarer som stöds av Aave räntebärande tokens.

Aavegotchi-teamet planerade också att ursprungligen lansera NFT-spelet på Ethereum den första veckan i januari. Men i en nyligen tweet, Aavegotchi meddelade att lanseringen av mainnet för deras spel har skjutits upp på grund av hög gasavgifter på Ethereum. Av den anledningen kommer NFT-spelet att upphöra att lanseras på Ethereum. Tweeten avslöjade att lanseringen av spelet har försenats på grund av de “vansinnigt höga gasavgifterna” och “den höga volatiliteten” som är förknippad med Ethereum.

Aavegotchi flyttar till Matic Network

Efter en Discord-communityröstning gick laget med på det flytta lanseringen av NFT-spelet till Matic Network, som är en Layer 2-skalningslösning för Ethereum. Teamet valde Matic Network eftersom det är lämpligt för appar som är beroende av icke-fungibla tokens. Matic är också känt som en säker och snabbt utvecklande sidokedja som har ökande nätverkseffekter för NFT.

“Aavegotchi på L2 betyder inga gasavgifter, snabbare transaktionsbekräftelser och en fantastisk spelupplevelse – allt vi tror att Aavegotchi förtjänar,” förklarade Daniel Mathieu, Aavegotchi huvudutvecklare, alias “coder dan.” Med Matic Network förväntas teamet också kunna uppnå mycket låga gasavgifter och hög transaktionskapacitet.

Efter tillkännagivandet gav många användare positiva svar angående valet av Aavegotchi-teamet. Deras positiva svar är mot bakgrund av den senaste tidens stigande Ethereum-avgifter. Från och med söndagen höjde bensinpriset till 10,20 dollar per transaktion, även om priset på Ethereum flyttade över 1 000 dollar för att nå nya årliga toppar.

Med sin migrering till Matic Network lovade Aavegotchi en smidig L2-lansering “förhoppningsvis i slutet av denna månad.” Det är också viktigt att notera att en annan NFT-marknadsplats, OpenSeas, snart kommer att lanseras på Matic.

Innan nu Aave, ett decentraliserat lån- och utlåningsprotokoll, meddelat mottagandet av 25 miljoner dollar i ny finansiering. Finansieringsrundan såg investeringar från större kryptoenheter, såsom Standard Crypto, Blockchain.com-satsningar, Blockchain Capital och andra.

Vid tidpunkten för publicering Aave pris var $ 107,01 med en 24-timmars handelsvolym på $ 455,481,431. AAVE-priset sjönk också med 5,9% under det senaste dygnet. Krypten har också en cirkulerande tillgång på 12,1 miljoner mynt och en maximal tillgång på 16 miljoner. Binance är den nuvarande mest aktiva AAVE-handeln.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link