Harvest Finance, den Kava blockkedjedrivna decentraliserade tvärkedjiga penningmarknaden mötte en arbitrage ekonomisk attack. Enligt Harvest Finance härstammade attacken från ett stort flash-lån och ledde till en hackning på 24 miljoner dollar. Av de jätte 24 miljoner dollar skickade hackaren 2,5 miljoner dollar tillbaka till distribueraren.

Harvest Finance-attacken manipulerade priserna på Curve ypool för att tömma fUSDT och fUSDC-pengar-lego. Dessa medel konverterades omedelbart till WBTC sedan renBTC och utbetalas i riktig bitcoin.

Rädsla griper om GÅRDSHÅLLARE

Bara två timmar före attacken tweetade Harvest Finance stolt att bönderna hade gjort en årlig vinst på 69 miljoner dollar. Dessutom var protokollet generera vinstandel årlig procentuell avkastning (APY) på över 410%. Men vid tidpunkten för pressen är paniken skyhög och jordbrukarna drar ut pengar ur protokollet.

Kan det här vara ett insiderjobb?

DeFi-analytiker Chris Blec hävdar att detta kan vara ett insiders jobb. För några dagar tillbaka varnade Chris bönderna för att Harvest Finance-administratörerna hade en mycket kraftfull nyckel. Med den här nyckeln kan administratörerna tömma pengarna när som helst.

Resten av medlen är säkra

Harvest Finance håller med om att hackaren har skickat 2 478 559,94 dollar till distribuatorn i form av USDT och USDC. Enligt den officiella tweeten kommer administratören att dela ut detta belopp till berörda insättare på pro-rata-baser. Vid tidpunkten för pressen drogs alla medel i Curve till det stabiliserade valvet. Dessutom är BTC- och stablecoin-insättningar inaktiverade.

Dessutom spårade Harvest Finance 10 bitcoin-konton som fick de hackade mynten. Det har begärt att Binance, Coinbase, Huobi, OKEx, Kraken, FTX, Bitfinex och Bittrex ska svartlista dessa adresser.

En stor bugg

Ett Twitter-handtag som går av @pancakebunnyfin påstår sig ha identifierat ett implementeringsfel och ett designfel. Enligt tweetsna verkar buggen underlätta inlåning av alla andra kontrakt än greylistkontrakten. Dessutom finns det en arbitragekontrollfunktion i strategin men toleransen är inte tillräckligt hög.

Tvivelaktigt DeFi-granskning

Harvest Finance är ett granskat DeFi-protokoll. Blockchain-säkerhets- och dataanalysföretaget PeckShield Inc. utförde granskningen. Om buggarna och designfel påpekade av @pancakebunnyfin är korrekta kan PeckShield också möta brännskadorna.

Men vid tidpunkten för press påstår PeckShield att detta är Harvest-protokollets designformat.

GÅRD pris

Under de senaste fyra timmarna mötte FARM-token en stor prisdump på över 58%. Vid tidpunkten för pressen är FARM-token handel nära $ 97.

För de senaste kryptorelaterade uppdateringarna, kolla in vår Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link