Vad är Litecoin?

Det är en peer-to-peer kryptovaluta som grundades 10 år tillbaka i oktober 2011 av Charlie Lee, en tidigare Google-anställd. Litecoin (LTC) kallades “lite version av Bitcoin” av grundaren vid tidpunkten för marknadsdebuten. Det är möjligt att lagra instruktioner om hur man använder ett LTH-innehav i en digital plånbok, ägarintyg, metod för utbyte av tillgångar samt värde och antal överförda tillgångar.

LTC möjliggör omedelbar betalning till alla i världen till en försumbar kostnad – transaktionsavgifterna är 0,05 USD. Det är ett globalt betalningsnätverk med öppen källkod utan någon mellanhand för att behandla transaktionen. En av funktionerna i LTC är snabb transaktionsbekräftelse och förbättrad lagringseffektivitet jämfört med ledande matematikbaserad valuta. Andra funktioner inkluderar likviditet, jämlikhet och snabbare teknik.

Med tidens gång omfamnas kryptovaluta världen över och investerare letar efter bättre investeringsalternativ i dessa privata kryptovalutor. Alla kryptovalutor använder blockchain-teknologibaserade plattformar som hjälper till att hålla öppna register eller block mellan säljare och köpare. LTC har ett begränsat och förutsägbart utbud som skulle begränsas till 84 miljoner myntbrytning, vilket gör den till en knapp tillgång som delvis härrör sitt värde från knapphet. På grund av begränsat utbud marknadsförs LTC också som silver till Bitcoins guld för att locka investerare.

Investerare kunde köp Litecoin genom en kryptovalutabörs där LTC regelbundet handlas, även på helger. Den sålunda köpta kryptovalutan behöver förvaras på en säker och säker plats som kallas digitala plånböcker. Dessa plånböcker kan lagras på Android, iPhones, bärbara datorer och stationära datorer med hjälp av programvara. Generellt kan fyra typer av plånböcker, nämligen pappersplånbok, mobilplånbok, hårdvaruplånbok och stationär plånbok, användas för att lagra digital valuta där åtkomst sker via en privat nyckel som genereras för ändamålet.

Medan en investerare kan köpa Litecoin genom kryptobörser, kan man skaffa det genom att gå in i gruvverksamhet, där brytning av ett LTC-block tar bara 2,5 minuter. Förutom att tjäna nyligen präglat LTC som belöning, belönas gruvarbetare också med avgifter för varje transaktion. Andra sätt att tjäna LTC som belöning kan vara att titta på videoannonser, spela videospel, delta i undersökningar eller hänvisa vänner som är benägna att engagera sig i LTC-köp eller handel. Investerare kan också välja att handla med derivat under kontrakt-för-skillnad (CFD), där kryptovalutarörelser kan spekuleras genom att gå long eller short på affärer. För detta ändamål måste ett hävstångshandelskonto öppnas för att börja spekulera på LTC CFD:erna.

Litecoin pris handlas för närvarande runt 175 USD, vilket hela tiden förändras för varje transaktion. Litecoin nådde rekordnivån på 386,45 USD som uppnåddes den 9th Maj 2021. När det gäller börsvärde rankas LTC på 15th position med ett börsvärde på cirka 12 miljarder USD per datum. Det kan bytas ut mot en mängd olika fiat-handelspar, nämligen USD, Koreansk won (KRW), Euro (EUR), Indiska Rupie (INR) och mer när Litecoin köps. LTC till INR konverteringsfrekvensen ligger för närvarande på cirka 13 100 Rs. Det kan delas upp till 8 decimaler, vilket gör det bekvämt att köpa en Litecoin i bråkdelar med en liten mängd. I Indien, ZebPay var bland de första kryptovalutabörserna som lanserades 2014. Andra framstående kryptobörser inkluderar WazirX, CoinSwitch Kuber, CoinDCX, BuyUCoin och Unocoin. Med tanke på ett fyrdubblat utbud av Litecoin jämfört med ledande kryptovaluta, håller det på att bli ett mycket hållbart utbytesmedel. Mer än 2000 handlare och butiker över hela världen accepterar LTC som betalningsmedium.Source link