Kryptovalutamarknaden fortsätter att röra sig högre trots den senaste korrigeringen av Bitcoin (BTC) och andra digitala tillgångar. Vi ser att Avalanche (AVAX) når nya toppar och andra virtuella valutor som Enjin (ENJ) registrerar också stora uppgångar de senaste timmarna. Därför anser många investerare att vi fortfarande är inne i en altsäsong.

Avalanche (AVAX) och Enjin (ENJ) leder återhämtningen på marknaden

Avalanche leder nu marknaden tillsammans med andra virtuella valutor som Enjin och Crypto.com (CRO). Enjin registrerade 18,6 % uppgångar under de senaste 24 timmarna, Avalanche växte med 10 % och Crypto.com steg upp med 7,8 %. Detta visar att flera altcoins registrerar vinster bland de 100 bästa.

Detta är mycket viktigt eftersom Bitcoin föll under $58 000 för första gången på över en månad. Nu kunde den största kryptovalutan återhämta sig och den handlas över $58 500. Vanligtvis när Bitcoin flyttas högre, altcoins följer och registrerar ännu större vinster. Det är därför det alltid är viktigt att ha en diversifierad portfölj med ett brett utbud av virtuella valutor.

Det har varit flera altcoins som skjutit i höjden under hela 2021. Några av dem inkluderar Decentraland (MANA), Verasity (VRA), Avalanche (AVAX), Shiba Inu (SHIB) och Dogecoin (DOGE), bland andra.

Sedan maj 2021 har Bitcoins dominans varit relativt stabil. Vi ser att det har varit en tjurmarknad för altcoins i början av 2021 med tanke på att Bitcoin-dominansen sjönk från 70 % i januari till 40 % fem månader senare.

Avalanche visar att det håller på att bli ett viktigt decentraliserat finansekosystem (DeFi). Nätverket registrerar en stor tillväxt då det totala värdet som är låst på nätet har nått nya toppar. Dessutom har det funnits andra positiva nyheter för AVAX eftersom Binance US snart kan lista denna digitala tillgång och bli tillgänglig för miljontals användare i Binance US.

AVAX har varit tillgängligt på marknaden sedan 2020 och det kunde överträffa 118 $ per mynt under de senaste timmarna. I januari handlades myntet fortfarande under $4, vilket visar att detta mynt har upplevt en massivt stor prisökning de senaste månaderna.

Även om 2021 var ett mycket positivt år för AVAX, var de senaste veckorna mycket hausse för detta mynt. Den digitala valutan ökade med över 100 % sedan den 13 oktober, enligt data som delas av CoinGecko. Även om marknaden nu befinner sig i en konsolideringsperiod kommer adoption att spela en nyckelroll för att få nya investerare och användare till kryptoindustrin.Source link