Amazon letar nu efter en kryptovaluta- och blockchain-expert som skulle fungera för företagets betalningsteam. Detta kan vara en av de mest avgörande åtgärderna för Amazon för att börja acceptera kryptobetalningar. Företaget visar att det är intresserat av virtuella valutor med denna jobbannons.

Amazon söker efter en Crypto- och Blockchain-expert

Den nya jobbannonsen från Amazon visar att den söker efter en kryptoexpert som skulle ha ansvaret för att utveckla Amazons strategi för digital valuta och blockchain. På detta sätt kommer den nya experten att arbeta med betalnings- och erfarenhetsteamet.

Den nyligen släppta utlysningen förklarar att den nya anställningen borde ha kunskap om blockchain-teknik, centralbankers digitala valutor (CBDC) och mer. Detta kan vara början för Amazon att börja arbeta med virtuella valutor och acceptera Bitcoin (BTC) betalningar.

Anställningen har följande lydelse:

”Du kommer att utnyttja din domenexpertis inom Blockchain, Distribuerad Ledger, Centralbankens digitala valutor och Cryptocurrency för att utveckla fallet för de funktioner som ska utvecklas, driva den övergripande visionen och produktstrategin och få ledarskap och investeringar för nya funktioner . ”

Det är dock värt att ta hänsyn till att det inte finns någon officiell information om det datum då Amazon funderar på att implementera en kryptobetalingslösning. Faktum är att det kanske inte finns kryptolösningar alls. Allt vid denna tidpunkt är bara spekulation och det kan helt enkelt ta tid innan en produkt eller lösning utvecklas.

Enligt en Amazon-talesman är företaget inspirerat av den innovation som sker i kryptovalutaindustrin. Det är därför de utforskar hur denna innovation kan se ut på Amazon.

“Vi tror att framtiden kommer att byggas på ny teknik som möjliggör moderna, snabba och billiga betalningar”, står det i uttalandet som släpptes tillsammans med jobben. “Vi hoppas få den framtiden till Amazon-kunder så snart som möjligt.”

Efter tillkännagivandet ökade Bitcoin med över 4% under det senaste dygnet har blivit den bästa krypteringen bland de 10 bästa. Den digitala tillgången handlas nu till cirka 33 850 dollar och har en marknadsvärdering på 635 miljarder dollar. Detta visar att marknaden är upphetsad över framtiden för Bitcoin och hur denna virtuella valuta kan användas för att betala för varor som använder Amazon.

Ett större antal användare skulle öka transaktionerna i nätverket och hjälpa Bitcoin att vara mer värdefullt.Source link