Bitcoin (BTC) kan nå upp till 100 000 dollar under de kommande sex månaderna enligt Florian Grummes, verkställande direktör för investeringsrådgivningsföretaget Midas Touch Consulting. Under en intervju med Kitco News uppgav han att vi för närvarande befinner oss i en konsolideringsperiod men att tjurmarknaden kan fortsätta under fjärde kvartalet i år.

Kan Bitcoin flytta mot $ 100.000?

Under de senaste åren har vi sett Bitcoin flytta högre. Från början av 2020 med COVID-19-kraschen och fram till för några månader sedan var Bitcoin på en tjurmarknad. Detta kan ses på det sätt som den digitala tillgången betedde sig på och hur den expanderade från 3800 dollar till över 64 000 dollar i maj 2021.

Experten sa att Bitcoin kunde fortsätta att flytta högre på grund av att det fortfarande är en relativt ny tillgångsklass. Dessutom är Bitcoin också en ny teknik som kan fortsätta locka investerare under de kommande åren.

Trots det sa analytikern att han har sett någon form av girighet de senaste veckorna när Bitcoin hoppade nära $ 20 000 utan en stor korrigering. Således kan det vara möjligt för Bitcoin att spåra innan han fortsätter flytten högre under de närmaste månaderna.

Analytikern nämnde att detta pris är en mycket viktig psykologisk nivå som kan locka nya investerare. Eftersom den digitala tillgången kan överstiga den nivån kan större investerare försöka få exponering mot den virtuella valutan och pressa priset ännu högre.

Trots det skulle volatiliteten kvarstå för Bitcoin. Retracements kan vara så stora som 70%. Detta händer vanligtvis efter en utökad tjurmarknad i kryptoindustrin. Till exempel, efter att ha nått 20 000 dollar 2017, Bitcoin återförs till 3 200 dollar ett år senare.

Men Grummes slutade inte här med prisprognoserna. Han nämnde att den största virtuella valutan också kan överstiga 1 miljon dollar. Detta kan hända i ett ögonblick där amerikanska dollarn skulle förlora en del av sitt värde på grund av högre inflationstakt. Det kan dock ta lite tid innan det händer.

När vi skriver denna artikel handlas Bitcoin nära 48 500 dollar utan stora förändringar jämfört med de senaste dagarna. Hela kryptomarknaden fungerar stabilt och ingen digital tillgång registrerar stora vinster under de senaste 24 timmarna, med undantag för LUNA, som ökade med mer än 18% under de senaste 24 timmarna.Source link