Bitcoin (BTC) har nyligen sjunkit från cirka 12 450 dollar till under 10 000 dollar under en kort tidsperiod. Vissa analytiker anser att Bitcoins senaste prisfall kan relateras till återhämtningen av den amerikanska dollarn (USD), som har kraftigt devalverat sedan maj i år.

Återhämtning av dollarn kan öka trycket på Bitcoin

Enligt en erkänd anonym kryptoanalytiker och handlare på Twitter, Bitcoin kan vara rör på sig mot en fyrsiffrig zon. Han anser dock att det finns tryckuppbyggnad och vi kan snart få ett större drag utan en tydlig riktning.

Utöver det nämnde en annan näringsidkare att den nuvarande situationen ser ut som mars i år. Vid den tiden föll Bitcoin från över 10 000 dollar till under 4 000 dollar under en kort tidsperiod. Detta kan upprepas om SPX plötsligt går sönder.

Under ett samtal med UseTheBitcoin uppgav Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO, att denna vecka säkert skulle kunna indikera om Bitcoin kommer att fortsätta att falla på marknaden. Dessutom nämnde han att återhämtningen av den amerikanska dollarn skulle kunna lägga press på Bitcoin och att handlare noggrant bör följa denna situation på marknaden.

I frågan uttalade han:

”Den här veckan kan indikera om BTC / USD kommer att falla mer. Den nuvarande återhämtningen av dollarn ökar också pressen på Bitcoin, som de som handlar med Bitcoin bör ta hänsyn till. ”

Detta bör vara en varning för användare som tror att Bitcoin kan fortsätta att röra sig högre de närmaste dagarna. Ändå visar Bitcoin stabilitet på morgonen den 9 september. Vi ser att Bitcoin fortsätter att handlas mellan 9 950 $ och 10 120 $ i de flesta börser.

Bitcoin bör ligga över 9 950 dollar om det vill vara flytande snarare än att fortsätta sin nedåtgående trend som startade för några dagar sedan. Andra virtuella valutor faller också och registrerar förluster under det senaste dygnet. Alla topp 10 med undantag av Binance Coin (BNB) registrerar förluster.

Ethereum (ETH), XRP och Litecoin (LTC) sjunker med 2,30%, 1,38% respektive 2,04%. Detta visar hur hela marknaden påverkas av en försäljning som inte är tydlig när den kan sluta. Trots detta senaste prisfall, förblir Bitcoin och kryptoanalytiker hausse på lång sikt och anser att hela kryptomarknaden kan gå mot nya toppar och Bitcoin når sin tidigare rekord från 2017.

Source link