Bitcoin (BTC) har visat ökad volatilitet de senaste dagarna. Priset på den virtuella valutan varierade mellan 10 050 USD och 10 800 $ under den senaste veckan. Denna volatilitet för den virtuella valutan kan relateras till ett stort intresse hos ett stort antal marknadsaktörer.

Bitcoin Volatility visar intresse för kryptovalutan

Den senaste volatiliteten som kryptomarknaden har upplevt visar att det finns ett växande intresse från deltagarna i tillgången. Enligt Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO, visar de uppgångar som vi har observerat under den senaste månaden att investerare letar efter goda möjligheter i kryptorummet.

I frågan kommenterade han under ett samtal med UseTheBitcoin:

”Den nyligen observerade volatiliteten på Bitcoin-marknaden indikerade starkt intresse för olika marknadsaktörer i tillgången. Med de senaste nyheterna om Microstrategys köp av Bitcoin visar uppgångarna som har observerats i september tydligt att investerare och fonder med hög nettovärde inte är redo att missa goda köpmöjligheter.

Han fortsatte med att säga att det kan vara möjligt för Bitcoin att röra sig igen över 11 000 dollar på relativt kort tid om volatiliteten fortsätter på kryptomarknaden. För närvarande har Bitcoin-pris är nära $ 10 750, som rapporterad av CoinMarketCap. Den största virtuella valutan har också en marknadsvärdering på 198 miljarder dollar.

Det är värt att påpeka att MicroStrategy har köpt 175 miljoner dollar i Bitcoin de senaste veckorna. Detta ökar företagets BTC-position till $ 425 miljoner som placeras på kryptovalutamarknaden. Dessa investeringar som görs av stora företagsföretag hjälper den största virtuella valutan att hålla priset över 10 000 dollar.

Denna prisnivå (10 000 dollar) har fungerat som ett motstånd tidigare och som stöd de senaste månaderna. Detta visar att investerare är hausse om framtiden för Bitcoin och kryptovalutor. Ändå är det värt att ta hänsyn till att Bitcoin och kryptomarknaden har följt traditionella finansmarknader de senaste månaderna.

Således kan Bitcoin och digitala tillgångar beter sig på samma sätt som aktier och andra traditionella finansmarknader. Coronavirus-krisen har drivit investerare att behandla Bitcoin som en traditionell investering snarare än som en butik med värde eller betalningsmedel.

Huvudfrågan kvarstår om Bitcoin kommer att kunna gå mot nya toppar under de närmaste månaderna eller om det skulle ligga nära de nuvarande priserna.

Source link