Kryptovalutor har den senaste tiden gått igenom många upp- och nedgångar när det kommer till sina priser, med svängningar som kan anses vara extremt starka jämfört med andra etablerade marknader. Detta beror främst på att kryptoutrymmet inte verkar ha en specifik riktning, vilket gör att mynten fluktuerar utan anledning ibland, bara rör sig upp eller ner beroende på handlare.

Vissa mynt har dock varit mycket mer intressanta för investerare, främst för att de lyckats behålla en specifik prislapp med större upp- och nedgångar, istället för att helt enkelt gå igenom ett fritt fall som kan få dem att tappa i värde på några minuter. Enligt Mike McGlone, Bitcoin genomgår bara en unik fas i dess historia, ett tillvägagångssätt som kommer att göra det mer stabilt i framtiden.

I sina kommentarer sa McGlone, “Bitcoin är i en unik fas, tror jag, att övergå från en risk-on till risk-off global digital värdebutik, ersätta guld och bli global säkerhet. Så jag tror att det kommer att hända i år.” Detta är en av huvudorsakerna till att Bitcoin verkar vara ett bra investeringsval just nu, som har visat stadig tillväxt under de senaste dagarna.

Kryptovalutamarknaden är mycket svår att navigera, främst för att den förändras så mycket under en så kort period. Det förväntas att flera kryptovalutor kommer att uppleva ett betydande värdefall i år, även om vissa förväntar sig att de kommer att gå upp igen förr eller senare.

Bitcoin-förutsägelser 2022

Enligt Chris Kline, medgrundare och COO för Bitcoin IRA, kan BTC i slutet av 2022 vara värt $100 000 per mynt. Även om detta kan tyckas vara ett hausseartat uttalande, är det helt vettigt när man tar hänsyn till likheten mellan BTC och guld. Detta beror främst på att båda tillgångarna har ett begränsat utbud och det finns inget sätt att skapa fler mynt av någon anledning.

“Senast 2022 kan vi titta på 100 000 $ per Bitcoin,” sa Kline “När institutionella investerare börjar delta på den digitala valutamarknaden genom att erbjuda Bitcoin ETF:er och olika andra digitala valutarelaterade produkter, kommer Bitcoins pris att få ett uppsving. Enbart möjligheten att dessa händelser utspelar sig har redan varit tillräckligt för att dra miljontals uppmärksamhet.”

Det faktum att Bitcoin står inför ett starkt säljtryck just nu kan faktiskt vara bra för dess framtida värde, eftersom det gör det mer stabilt på kort sikt. Detta är dock inte samma sak för andra mynt som Cardano, Ripple och Dogecoin, som kanske inte återhämtar sig från nedgången.

Ethereum förutsägelser

Som du är medveten om är Ethereum en annan populär kryptovaluta med ett börsvärde på över 70 miljarder dollar. Till skillnad från BTC är dess handelsvolym betydligt mindre än för Bitcoin, med de flesta affärer koncentrerade till USDT-paret. Detta är det andra myntet som kommer att bli en guldgruva och immun mot trycket.

Introduktionen av ETH 2.0 är ett stort lyft för myntet eftersom det har minskat påverkan på miljön avsevärt. Cardano, Ripple och Dogecoin kommer inte att kunna dra nytta av denna uppgradering.

Vi är angelägna om att se hur marknaden tar form BTC och ETH fortsätt att få stabilitet på kryptomarknaderna.

Slutsats

Sett till utseendet är det bara en tidsfråga innan Bitcoin och Ethereum blir helt immuna mot det starka säljtrycket. Det betyder att de är ett bra långsiktigt investeringsval, speciellt om du är villig att hålla på dina mynt i flera månader eller till och med år.

Uttryckt så här kan pressen få priset på BTC och ETH att sjunka på kort sikt, men de kommer att studsa tillbaka förr snarare än senare, vilket representerar en bra möjlighet för människor som letar efter stabila tillgångar.Source link