Bitcoin har fått $ 35 000 efter ytterligare en monumental uppgång, är det dags att fråga när denna tjurkörning kommer att sluta och bubblan kommer att brista igen, eller är den här gången annorlunda. Vi tittar på BTC-diagrammet på ett sätt som diskuterar ökningen när det gäller finansmarknadens bubblaekonomi.

Bitcoin har fått bubblor att springa vid ett antal olika tillfällen i dess förflutna och om vi anser att det förflutna vanligtvis är en indikator på vad som kommer att hända i framtiden bör denna bubbla inte skilja sig från de historiska bubblorna. I själva verket förväntar sig de flesta investerare i BTC någon form av retracement så småningom.

Nedan följer en analys av vad som har hänt tidigare när något sådant hände med BTC. Det är viktigt att komma ihåg att BTC inte är ensam om att ha en historia av bubblor eftersom vi har sett detta på fastighetsmarknaden, på aktiemarknaden under .com-bubblan och i råvarumarknaden Olja genomgår alltid perioder med bubblor- som aktivitet.

En bubbla är en normal och relativt konventionell marknadsrörelse i ekonomin. En bubbla är ett sätt att säkerställa att tillgångar inte blir överköpta och överdrivna.

Vinst av en bubbla

Det finns en enorm möjlighet att dra nytta av en bubbla både på upp och nackdelen. Om du vet vad du gör kan du gå länge på BTC och åka trenden uppåt och sälja när den når toppen. På baksidan är kortslutning bitcoin enklare än någonsin med mängden kryptomarginalhandel och CFD-utbyten på marknaden idag. Om du använder dina tekniska indikatorer och förstår i vilket skede bubblan är en bra tid att byta från en lång position till en kort position kan du verkligen göra betydande vinster från både uppgång och fall av BTC i en bubbelsituation.

Det första du bör förstå är strukturen på en bubbla så att du ser till att inte bli för upphetsad när “tjurfällan” inträffar eller att inte komma ur din handel när “återgå till det normala” -fasen inträffar.

En enkel indikator för glidande medel kan vara en bra vän i dessa tider, eftersom den kan hjälpa dig att tida dina långa och korta positioner in och ut ur marknaden.

bitcoin bubbla 2021

Diagram över en marknadsbubbla

Källa: seekalpha.com

Bitcoin Bubbles historia

Sedan starten 2010 har BTC ständigt varit det rör sig in och ut ur bubblor. I det här avsnittet tittar vi på några av de historiska bubblorna som BTC-marknaden har genomgått.

Den första bubblan 2011

The Peak: $ 1,06 (14 februari 2011)
Botten: 0,67 dollar (5 april 2011)

I februari 2011 bröt Bitcoin sin första bubbla när den nådde dollarparitet för första gången i sin historia. Tjurkörningen började redan i juli 2010 när BTC bara var värt några cent per mynt.

Denna tjurkörning var associerad med den underliggande tekniken och som ett resultat drev teknologins framsteg priset högre och högre.

Den andra bubblan 2011

Peak: $ 29,58 (9 juni 2011)
Botten: $ 2,14 (18 november 2011)

Den första verkligt förvånande BTC-bubblan inträffade i juni 2011 som ett resultat av en artikel om Silk Road on Gawker. Artikeln talade om hur illegala droger kan köpas med kryptovalutan på den mörka webbplatsen.

Vid den tiden var det också en betydande ökning av antalet kryptovalutabörser som öppnades och som ett resultat av köp blev BTC mer tillgängligt för allmänheten.
Kombinationen av dessa två faktorer skickade BTC från $ 1 till $ 30 på bara några månader.
Liksom vilken bubbla som helst sprängde den så småningom eftersom den inte kunde bibehålla tillväxten vid den tiden.

2013-bubblan

Peak: $ 1 127,45 (29 november 2013)
Botten: $ 172,15 (13 jan 2015)

Under en mycket kort tidsperiod gick BTC från dollarparitet till att vara värt över $ 1000. Detta var en viktig psykologisk tröskel som bröts i november 2013. Det verkar som om BTC-bubblor från och med denna punkt tenderade att vara i slutet av ett år.

Liksom någon av bubblorna i dess historia resulterade 2013-bubblan i en massiv krasch som inte återhämtade sig under ett antal år. Det är en annan viktig sak att tänka på, den tid det tar för BTC att återhämta sig efter att en bubbla spricker kan vara tre år.

2017-bubblan

Peak: $ 19,665 (15 december 2017)
Botten: 3 164 $ (15 december 2018)

2017 såg den största bubblan i BTC-historien med alla och deras mormödrar som köpte in den här bubblan. Massmedia drev enorma överköpta frenies när det i princip inte var någon annan att sälja till.

Anledningen till denna bubbla beror troligen på det stora utbudet av Initial Coin Offerings (ICO) som gav stora löften.

Varför är den här tiden inte annorlunda?

Den här tiden är inte annorlunda eftersom priset återigen måste nå en nivå där ingen annan vill köpa in på marknaden och som ett resultat börjar säljarna ta sina vinster. För att vara fortsatt hausse, behöver vi fler köpare som köper mer och mer av tillgången men så småningom torkar dessa köpare, och när de sitter på stora vinster blir instinkt att sälja bara för stark.Source link