Är Mark Kubans inställning till Bitcoin svängande?

Populär amerikansk investerare och entreprenör, Mark Cuban är en av Bitcoin mest framstående kritiker. Han har nyligen uttalat att BTC kan vara en butik med värde, trots allt, avslöja en liten sväng i sin strävan mot att anta topp cryptocurrency.

Teknimilljardären gav uttalandet i en twitterkonversation med Bitcoin-maximalisten Preston Pysh.

Kuban som attackerat den digitala tillgången flera gånger återigen siktade sig mot kryptan och hävdade att den inte har något inre värde. Han hade tidigare nämnts att han “hellre skulle ha bananer än Bitcoin.”

Dessutom antydde den amerikanska miljardären att han skulle stödja Bitcoin om det var lättare att använda. Och om det kunde spenderas utan att behöva ”konvertera” det till fiat valuta. Tidigare märkte det som för svårt att förstå.

Dallas Mavericks accepterar Bitcoin

Medan kuban håller kritisera antagandet av Bitcoin, är det värt att notera att han tidigare har investerat i flera kryptobedrifter. Inklusive en digital token e-sports betting platform, crypto riskkapitalfond, bland flera andra.

Att toppa listan är det faktum att Dallas Mavericks, Mark Kubanska basketlag kommer att göra det acceptera nu Bitcoin som betalningsmetod för spelbiljetter och varor. NBA: s Dallas Mavericks via BitPay kommer att behandla alla BTC-betalningar från teamets webbplats.

Dallas är också det andra NBA-teamet som accepterar Bitcoin. Sacramento Kings blev det första laget som antog Bitcoin 2014. De använder också BitPays gateway.

Det är anmärkningsvärt att BitPay är världens största blockchain-betalningsprocessor. Enbart 2018 behandlade BitPay över 1 miljard dollar i betalningar för andra året i rad.

Mjuk plats för blockchain

Medan NBA: s Dallas Mavericks guvernör hävdar att Bitcoin har noll chans att bli en global reservvaluta, kan det utmana den amerikanska dollarn. Han har uttryckt sitt stöd för blockchain-teknik.

”Jag kan göra ett bra argument för blockchain. Det finns många applikationer och de kommer att användas. Men du behöver inte offentliga Bitcoin. Du kan skapa blockchain på egen hand utan att använda alla tillgängliga kryptokurser, ”sade kubanska.

Det är anmärkningsvärt att Bitcoin-verktyg nyligen har varit i eld med Goldman SachsS senaste uttalande som avvisar den ledande digitala valutan som en legitim tillgångsslag.

Kubanska är inte den enda miljardären med en stark motvilja för kryptokurser. Warren och Donald Trump är också populära anti-crypto. Men Mark Cuban är en kritiker mot Facebooks beslut att skapa en cryptocurrency för att konkurrera med bitcoin. Påstå att en global valuta som Facebooks tidigare planerade projekt Vågen kan vara farligt.”

Source link