Bitcoin (BTC) kan bli lagligt betalningsmedel i Arizona om ett nyligen infört lagförslag går igenom och lagen träder i kraft. Lagförslaget SB 1341 har införts av den statliga senatorn Wendy Rogers. Målet är att ändra listan över accepterade lagliga betalningsmedel. I det här fallet skulle Bitcoin kunna introduceras för att betala för skatter och offentliga avgifter, bland annat.

Arizona kan göra Bitcoin lagligt anbud

Världen kan sakta gå över till en Bitcoin-baserad värld. Ett nytt lagförslag i Arizona försöker ändra listan över lagliga betalningsmedel för att inkludera Bitcoin. Om lagstiftningen går igenom kommer detta att vara den första staten i landet att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel.

Detta kan vara den första staten i USA som gör Bitcoin lagligt betalningsmedel. De räkningen som har presenterats beskriver Bitcoin enligt följande:

“Bitcoin betyder den decentraliserade, peer-to-peer digitala valutan där ett register över transaktioner upprätthålls på Bitcoin blockchain och nya valutaenheter genereras av beräkningslösningen av matematiska problem och som fungerar oberoende av en centralbank.”

https://twitter.com/APompliano/status/1487129347387535361?s=20&t=7qJvBYOAqU71gmUWu5r6lA

Låt oss inte glömma att El Salvador var det första landet i världen som gjorde Bitcoin lagligt betalningsmedel. Nuförtiden är det möjligt att använda Bitcoin för att betala för varor och tjänster i hela landet. Dessutom har det funnits flera företag i landet som har arbetat för att utöka Bitcoin lightning-betalningar.

Bitcoin och kryptovalutor fortsätter att expandera trots det senaste prisfallet som marknaden upplevt. Det finns några saker som är värda att ta hänsyn till om det. Bitcoin föll från $69 000 till $32 000 för några dagar sedan. Detta motsvarar en prisnedgång på över 50 % på bara några månader.

Frågan är nu om Bitcoin skulle kunna röra sig högre i framtiden. Vi kan se att det finns olika initiativ som skulle kunna öka adoptionen och hjälpa privatpersoner och företag att få tillgång till kryptovalutamarknaden. Med det senaste lagförslaget som har lagts fram i Arizona kan det vara möjligt för över 7 miljoner människor att börja använda Bitcoin för dagliga inköp.

Andra länder och stater kan också börja använda Bitcoin för att betala för varor och tjänster. Allt kommer att bero på hur snabbt Bitcoin expanderar och hur dessa länder uppfyller alla nödvändiga regulatoriska krav för att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel.

Source link