Berlinsbaserade start Arweave har ställts inför cyberattacker, och cheferna pekar anklagande fingrar på den kinesiska regeringen.

Arweave är välkänt för att ha ett censurresistent datalagringsnätverk. Den 28 oktober fick Arweave, VD och medgrundare, Sam Williams, en varning som han hade förväntat sig under en tid. “Vi tror att vi har upptäckt angripare som stöds av regeringen som försöker stjäla ditt lösenord,” läser ett e-postmeddelande från Google om hans Gmail-konto.

Samma dag fick Arweave Chief Technology Officer Jesper Noehr också ett liknande meddelande från Google om att “angripare kan försöka kompromissa” hans konto. Även om det inte finns någon säkerhet angående angriparnas identitet misstänker Williams starkt det Kina har en hand i det.

Hur allt började

Under koronaviruspandemin använde vissa tekniker bots för att genomsöka och kopiera inlägg som har förbjudits på sociala nätverk i Kina. Ett exempel på ett sådant socialt nätverk är Sina Weibo, som har likheter med Twitter. Det var också vid den här tiden som ett projekt som kallades ”Weibo ocensurerad”Laddade upp arkiv till Arweave-nätverket.

Efter den händelsen fortsatte det normala arbetet tills Arweave började märka anslutningsproblem i oktober. Teamet märkte att nedladdningshastigheten för data reducerades när anslutningsfrågor till och från Kina uppstod. Vid denna tidpunkt blev cyberfrågorna mycket allvarliga.

Medan du pratar med Förmögenhet, Avslöjade Williams att den 9 oktober fick han veta att en Arweave gruvarbetare fängslades av kinesiska myndigheter. Gruvarbetaren är en ivrig anhängare av nätverket som lånade ut datorresurser i utbyte mot kryptovaluta. På grund av vad han kallade “fysiska säkerhetsrisker” avslöjade Williams inte gruvarbetarens namn.

Tydligen frågade de kinesiska agenterna gruvarbetaren och grep hans maskiner. Därefter returnerades maskinerna på grund av att gruvarbetaren övergav Arweave. Det var vid denna tidpunkt som uppstarten började ta emot misstänkta meddelanden.

Arweave tar emot misstänkta meddelanden

Två veckor efter kvarhållandet fick Williams ett e-postmeddelande. Avsändaren av e-postmeddelandet påstod sig vara chefsoperatör för ett kinesiskt kryptovalutautbyte. Meddelandet hänvisade också till ett “listningstjänstavtal.” Denna typ av avtal liknar ett kryptovalutaföretag som vill lista sin symbol på en specifik marknadsplats.

Dessutom står det i e-postmeddelandet vidare, ”Kolla in ett granskat avtal. Vårt juridiska team gjorde en ändring på rödlinjen och lade till vårt företagsnamn. ” E-posttråden innehöll också ett meddelande som förmodligen från Jesper Noehr, Arweaves teknologichef, om “Kan du uppdatera vårt avtal och skicka till Williams?” Bifogat till anteckningen fanns ett Google Drive-dokument.

Williams berättade för Fortune att det var något “något avstängt” med lappen. Han förklarade vidare att ”formuleringen bara inte var helt professionell. Det läste inte nödvändigtvis som perfekt engelska. Meningsstrukturen kändes inte helt rätt. ” Av denna anledning vidtog Williams inga åtgärder angående meddelandet.

Emellertid fick Williams ännu ett udda meddelande några timmar senare. E-postmeddelandet verkade ha kommit från Sebastian Campos Groth, Arweaves chefschef. I e-postmeddelandet frågades “Hur fungerar det här för oss?” Meddelandet kom också med ett Google Drive-dokument som hävdade att det innehöll en “ömsesidig NDA-form för partnerskap.”

Ovanstående meddelanden visade att bedrägerierna var väl inriktade på att efterlikna chefer som är relaterade till Arweave. Det var också åtta dagar efter dessa incidenter som Williams och Noehr fick hackvarningen från Google.

Williams misstänker kineserna angående de misstänkta aktiviteterna

Det är inte klart att aviseringsvarningen från Google på något sätt avser nätfiskeattacker den 20 oktober eller något annat olagligt system. Tidpunkten är dock mycket suggestiv. När analysen av phishing-e-postmeddelandena genomfördes avslöjade det att de var anslutna till en internetserver i Pakistan. Williams sa emellertid att “det berättar verkligen ingenting för oss.” De flesta hackare kan starta attacker från olika regioner för att täcka sina spår.

Williams misstänker dock starkt det Kina har en hand i de senaste misstänkta aktiviteterna riktade mot Arweave. Att döma från uppladdningen av Weibo-ocensurerade projekt till förvar av Arweaves gruvarbetare visar tecken att attacken kommer från Peking.

“Vi kan inte vara säkra på att det är Kina, men jag säger att det ser väldigt mycket ut som det är”, sa Williams. Det är viktigt att notera att det inte finns något faktiskt hårt bevis. Detta visar dock att anklagelsen baseras på rent omständiga bevis.

I skrivande stund är Arweaves pris idag uppgick till $ 2,31 med en 24-timmars handelsvolym på $ 3,197,381. AR-priset steg med 1,1% under det senaste dygnet. AR har en tillgång på cirka 43,8 miljoner mynt och en maximal tillgång på 66 miljoner mynt. MXC är också den nuvarande mest aktiva marknaden som handlar med den.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link