Kryptoekosystemet i El Salvador fortsätter att växa tack vare Athena Bitcoin efter beslutet att göra Bitcoin (BTC) till ett lagligt betalningsmedel i landet. Bankomater med kryptovaluta kommer att vara en lösning för Salvadoraner som vill ha enkel och snabb tillgång till Bitcoin med amerikanska dollar (USD).

Athena Bitcoin gör sig redo att installera 1 500 Bitcoin-bankomater

Athena Bitcoin, en av de största kryptovalutautomaterna i Amerika, har beslutat att landa i El Salvador och spela en viktig roll i denna utveckling mot virtuella valutor som landet genomgår. Företaget är redo att installera 1 500 Bitcoin-bankomater som skulle hjälpa landet att få tillgång till Bitcoin lösningar och tjänster.

Hela investeringsplanen har en beräknad kostnad på 1 miljon dollar och det kan hjälpa lokalbefolkningen att vänja sig vid Bitcoin, ta emot överföringar från utlandet och mer. Samtidigt funderar Athena på att öppna ett nytt kontor i landet för att kontrollera sin verksamhet i El Salvador.

Företagets chef för Latinamerika Matias Goldenhörn sa:

“[President Nayib Bukele] gav oss en tuff utmaning på 1 500 bankomater, vi kommer att gå för det, men i faser. Vi är ett privat företag och vi vill se till att vår utveckling i landet är hållbar. ”

Det är också värt att nämna att företaget kommer att testa sin verksamhet i El Salvador som en strategi utanför USA. Herr Goldenhörn vet att verksamheten kommer att se annorlunda ut än i USA, där företaget har varit verksamt i flera år nu.

El Salvador har beslutat att göra Bitcoin till lagligt betalningsmedel efter att ha godkänt en proposition i kongressen. Lokala myndigheter är mycket glada över att utvidga användningsfallet av Bitcoin i landet och göra ekonomin till en av de första i världen som stöder Bitcoin (BTC).

Det är värt att ta hänsyn till att El Salvador inte kommer att få stöd från internationella organisationer som Internationella valutafonden (IMF) eller Världsbanken (WB). Detta är det första landet som gör Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel. Räkningen träder i kraft från och med september.

Individer och företag kommer nu att kunna acceptera och använda Bitcoin dagligen för att betala för dagligvaror, tjänster och mer. Dessutom skulle Salvadoraner som får överföringar från USA eller andra länder kunna göra det med Bitcoin och utan väntetider.Source link