Atombyten mellan Bitcoin (BTC) och Monero (XMR) har testats. Enligt Monero -användarens “sethforprivacy” kunde han slutföra sin första atombyte med en namngiven Bitcoiner. Han arbetade som mäklare (XMR -säljare). Detta kan öppna oändliga möjligheter för individer att privat och sömlöst byta ut BTC mot XMR eller vice versa.

XMR – BTC Atomic Swaps Go Live

Som rapporterats av Monero -användaren “sethforprivacy” tog hela processen 34 minuter och den bearbetades med Tor. På en ny Twitter-tråd förklarade han att utbytet inte krävde interaktion av honom och det var helt peer-to-peer utan en “mellanman” eller vårdnadshavare inblandad. Detta är ett av de mest decentraliserade sätten att byta en kryptovaluta mot en annan.

Monero -användaren förklarade att han också har bearbetat en andra byte på samma nätverk. Den här gången tog transaktionen 37 minuter att slutföra utan problem. Han nämnde sedan att han har varit lika upphetsad som detta för ett verktyg på en ”lång” tid.

Vidare nämnde han att det finns några dokument som produceras för andra användare att börja använda atombyte på dessa två nätverk. Han nämnde att han skulle dela dem med gemenskapen så snart han bestämmer sig för en spridningsprocent mellan affärer.

För de användare som vill testa atombyten blev han den första BTC-XMR-atombytesleverantören på marknaden. För att du ska kunna använda den kan du läsa guiden han skapade. Hela processen slutfördes den 17 augusti och den har varit i drift sedan dess. Tänk på att det är hög spridningsrisk (nära 20%). I framtiden kan spridningen minskas ytterligare.

Förr, Litecoin (LTC) har också genomfört atombyten med Bitcoin (BTC) nätverk.

Vad är Atomic Swaps?

Atomic swaps gör det möjligt för användare att utbyta tokens från två olika blockchain -nätverk utan att vara beroende av en mellanhand. Detta är ett av de mest avancerade sätten att skapa on-chain och decentraliserade swappar (utbyten) mellan kryptovalutor.

Atomswappar är mycket viktiga för kryptovalutanvändare eftersom de inte behöver förlita sig på tredje part som centraliserade börser eller andra företag för att byta sina virtuella valutor. Du skulle direkt skicka och ta emot virtuella valutor utan att använda en centraliserad plattform eller växel.

Detta är en av anledningarna till att atombyten vanligtvis anses vara ett av de fria peer-to-peer-sätten att utbyta digitala tillgångar.

Source link