AUCloud, den australiensiska regeringens inhemska leverantör av molninfrastruktur, har samarbetat med Quant Network för att utveckla den australiensiska regeringens blockchain-plattform.

Quant Network integrerade i molninfrastrukturen för att få sitt blockchain-operativsystem till suverän molnbearbetning. Denna integration skulle gynna den australiska regeringen, liksom landets försvar och kritiska nationella industrier, genom att ge högre nivåer av funktionalitet och säkerhet.

Framför allt Quant Network operativ system kommer att integreras i AUCloud-mjukvaru-som-tjänst-molnsystemet, vilket skapar ett blockchain-as-a-service-system. Detta nya system skulle ersätta det nuvarande silade systemet som för närvarande är på plats.

Som AUCloud-direktör Scott Wilkie konstaterar använder för närvarande flera australiensiska myndigheter olika blockkedjor, vilket orsakar problem när de interagerar.

Dessutom noterade han att myndigheter behöver den interoperabla funktionaliteten som blockchain erbjuder. Noterar det med säkerheten för AUCloud-plattformen i kombination med Quant Network Overledger blockchain-operativsystemet, skulle myndigheterna fungera smidigare.

Wilkie säger: “Utan Overledger kommer inget av dessa projekt eller system att kunna kommunicera med varandra eller möjliggöra samarbete över partier.”

Quant-nätverk, AUCloud-samarbete för att erbjuda unika funktioner

Gilber Verdian, grundare och VD för Quant Network, uttryckte sin tillfredsställelse med partnerskapet. Han noterade det Kvantitet har arbetat med AUCloud i över ett år för hur man bäst integrerar sitt blockchain-operativsystem på AUCloud-plattformen.

Samarbetet skulle göra det möjligt för australiensiska myndigheter att implementera blockchain-teknik inom några minuter istället för dagar med bara “tre rader kod.” Partnerskapet genomför också en molnplattform som drar nytta av en flerkedjestrategi, inte kräver ytterligare infrastruktur, använder tekniska färdigheter som regeringen redan har tillgång till och följer regler och säkerhet vid sammankoppling av distribuerade och företagsnätverk.

Han uppgav vidare att partnerskapet skulle tillhandahålla säkra och interoperabla blockchain-as-a-service för statliga avdelningar.

Blockchain-vänligt Australien

Det är viktigt att notera att Australien har varit en blockchain-vänlig land under en tid. Australien var bland de första staterna att erkänna potentialen i blockchain-teknik och införlivade den i olika sektorer i landet.

Australiens premiärminister Scott Morrison stödde blockchain-tekniken när han röstades till sitt ämbete och förklarade att han tror på dess potentiella och störande kraft. han noterade, “Distribuerad huvudboksteknik och blockchain, som arbetar i den finansiella sektorn, kommer att öppna upp stora möjligheter.”

Australiens nationella börs tillkännagav också att det bygger ett blockchain-baserat avvecklings- och clearingsystem. Det skulle också samarbeta med fintech-företaget iSignthis för att möjliggöra fraktionerad handel i processen.

Dessutom avslöjade en rapport från senatskommittén nyligen att blockchain-teknik skulle driva 175 miljarder dollar i globalt affärsvärde till 2025. Rapporten tillade att detta belopp skulle vara mer än 3 biljoner dollar fram till 2030.

För andra populäraste kryptovalutan nyheter, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link