Från och med måndagen 29 skulle kryptovalutahandlare i Australien kunna handla digitala tillgångar med en maximal hävstång på 2: 1. Australian Securities and Investments Commission (ASIC) har nyligen meddelat nya begränsningar för investerare att minska sina förluster när de handlar med CFD: er och digitala tillgångar.

Crypto Hävstång som ska minskas till 2: 1 i Australien

Australien är den näst största CFD-marknaden i världen. Det finns flera mäklare och företag som erbjuder användarna möjlighet att handla ett brett utbud av tillgångar och denna åtgärd kommer verkligen att påverka dem.

De nya begränsningarna gäller för olika produkter och mäklare på krypto- och valutamarknaden. Detta är alltså ett mått som inte bara påverkar kryptovalutor utan även på traditionella och mycket reglerade marknader.

Hävstången minskas med så mycket som 94% i vissa fall från en aktuell nivå på 500: 1 till 30: 1. I vissa fall minskade hävstångshandlarna till 2: 1 som i fallet med virtuella valutor.

Enligt Jämför Forex-mäklareskulle de nya reglerna påverka företag som CMC Markets, IC Markets, eToro, Plus500 och till och med IG, bland andra mäklare.

De mest drabbade paren inkluderar ”exotiska” valutor. Dessutom minskade krypto-CFD-handel från 20: 1 till 2: 1.

Det är värt att notera att hävstångseffekten har en stark inverkan på hur handlare beter sig. Det finns faktiskt perioder då kryptovalutahandlare arbetar med massiv hävstång, vilket också skapar stora förluster. För att minska risken som handlare nu står inför beslutade ASIC att införa ovannämnda åtgärder.

Även om handlare skulle kunna minska sina förluster, skulle de inte heller ha möjlighet att göra extremt stora vinster. Det är dock fortfarande möjligt för handlare som vill få tillgång till högre hävstångsnivåer att använda utländska mäklare och till och med oreglerade mäklare.

På detta sätt är det möjligt för användare att fortfarande få tillgång till stora vinster med högre risk. Utländska mäklare har ännu möjlighet att handla med högre hävstångsnivåer jämfört med Australien. Detta kan också minska inkomsterna för australiska mäklare.

Det är också värt att ta hänsyn till att det finns andra åtgärder som genomförs av ASIC. Målet är att minska den totala risken för användare som är involverade i handelsaktiviteter i landet.

Till exempel är en annan åtgärd som träder i kraft på måndagen relaterad till strängare regler för handelsskydd. Mäklare kommer att behöva separera kundernas medel från företagets fonder. Mäklare måste använda olika (separata) bankkonton för att hålla användarnas pengar. Detta är en mycket vanlig praxis i andra jurisdiktioner som i Europa.

Australiens finansiella tillsynsmyndighet förväntas analysera marknaden och effekterna av dessa åtgärder. Det kan vara möjligt att se nya regler i framtiden med tanke på att vissa av förslagen inte godkändes.Source link