Stablecoin-protokollet över kedjan Babelfish har just meddelat att de har lanserat ovanpå RSK -nätverket som är säkrade av Bitcoin (BTC) ekosystem. Babelfish lanseras på RSK

De DeFi industrin visar att den fortsätter att frodas tack vare projekt som Babelfish. Företaget vill underlätta flöde och utbyte och minska riskerna för användare som är engagerade i DeFi. Tack vare distributionen av olika stablecoins förbättrar Babelfish användningen av kryptodollar i olika plattformar och protokoll (dApps).

Med denna distribution ovanpå RSK -nätverket vill de locka dollarlikviditet till RSK. De skulle underlätta ett 1: 1 -utbyte mellan olika stablecoins och efterfrågade kedjor. Användare skulle också kunna tjäna intresse för rBTC och även FISH -tokens om de bestämmer sig för att göra det.

Genom att aggregera likviditet från olika emittenter och blockchain -nätverk blev BabelFish den största stablecoin ska distribueras på RSK -ekosystemet. Dessutom har meta-stablecoin XUSD redan nått 10 miljoner dollar i insättningar efter att ha använts två månader på mainnet, vilket visar den stora efterfrågan på denna digitala valuta.

I grund och botten, om användare vill använda en stablecoin på ett annat blockchain -nätverk, kan de enkelt hålla det till Babelfish och få ett konvertibelt stablecoin att använda på den andra kedjan. Så enkelt fungerar bron.

Beslutet att lansera stablecoin på RSK är relaterat till den imponerande tillväxt som hela RSK DeFi -ekosystemet upplever. Med denna nya stablecoin är målet för Babelfish att spela en alltmer inflytelserik roll i nätverket och fungera som en stablecoin -gateway.

Det är värt att påpeka att Babelfish också har ökat tack vare Sovryn, ett av de mest populära DeFi -projekten på RSK. Detta var det första projektet för att integrera XUSD digital valuta i sin bro, förenkla UI/UX för användare. Detta har också möjliggjort en djupare likviditet för stablecoin för användare i detta nätverk.

Protokollet kommer definitivt att ha en viktig roll i kryptoindustrin genom att ge tusentals stablecoins möjlighet att växa och utmana den nuvarande koncentrationen av stablecoin -marknaden.

Användare kan också rösta om olika förslag kopplade till protokollet. Detta skulle göra hela ekosystemet mycket mer användarfokuserat, så att det kan expandera ännu mer under de kommande åren.Source link