Bancoagricola, den största banken i El Salvador, är redo att börja integrera Bitcoin (BTC) till sina finansiella tjänster. Målet är att börja erbjuda lån och kreditkort kopplade till Bitcoin. För att göra det har Bancoagricola redan tecknat ett nytt partnerskap med Flexa, ett av de ledande betalningsnätverken på kryptovalutamarknaden.

Bancoagricola börjar erbjuda Bitcoin -lösningar

I en nyligen pressmeddelande, Förklarar Flexa att den nya integrationen med Bancoagricola skulle göra det möjligt att följa den nya “Bitcoin -lagen”, som trädde i kraft den 7 september. På så sätt kommer Bancoagricola nu att acceptera Bitcoin som hanteras med lån, kreditkort och även handelsvaror, bland andra.

Detta är första gången i världen som en bank börjar acceptera Bitcoin på detta sätt. Dessutom behöver Bancoagricola -kunder inte använda en gammal Bitcoin -plånbok för att interagera med tjänsterna, men de kan också använda Lightning Network (LN). Lightning Network är en andra lager skalningslösning för Bitcoin som möjliggör nästan omedelbara betalningar och nästan utan avgifter.

Carlos Mauricio Novoa, COO för Bancoagricola, förklarade den nuvarande situationen:

“Vi är glada över att vara det första finansinstitutet i El Salvador som möjliggör Bitcoin -åtkomst för våra kunder i hela vår serie av finansiella produkter och för att öka den finansiella integrationen.”

Förutom det som nämnts ovan kan Bancoagricola -handlare som redan arbetade med Wompi gateway också integreras med Flexa och dess Bitcoin -betalningar. Detta visar att den nya integrationen är redo att förändra hur kunderna interagerar med banken.

Användare av Bancoagricola som vill njuta av de nya fördelarna bör ladda ner den nya versionen av Bancoagricola mobilapplikation. På detta sätt skulle de kunna börja använda, acceptera och göra Bitcoin -betalningar på bara några sekunder.

Denna integration av Bitcoin med traditionella finansiella tjänster kommer att följas noga av andra finansinstitut runt om i världen. Länder och finansiella företag försöker förstå hur det senaste genomförandet av “Bitcoin -lagen” i El Salvador kan förändra hur människor interagerar med virtuella valutor.

El Salvador blev det första landet som gjorde Bitcoin lagligt betalningsmedel. Även om flera länder redan har legaliserat Bitcoin, bestämde sig bara El Salvador för att gå ännu längre och göra det till lagligt betalningsmedel. I skrivande stund handlas Bitcoin runt 46 800 dollar och har en marknadsvärdering på 880 miljarder dollar.Source link