Bancor Protocol har meddelat sin andra version, Bancor v2 i en nyligen tweet. On-chain likviditetsprotokollet kom ut med sina framstående funktioner för den uppgraderade versionen i ett blogginlägg.

Bancor-blogginlägget utvidgades med olika funktioner i den nya versionen.

  • Mer stöd för utlåningsprotokoll för decentraliserad finansiering (DeFi).
  • En ny AMM (automatiserad marknadstillverkare) likviditetspool integrerad med Chainlink-pris Oracle för att ta itu med frågan om oförutsedda förluster.
  • Möjligheten att tillhandahålla likviditet med 100% exponering för en enda token.
  • Mer effektiv limningskurva för att minska halten.

Enligt blogginlägg, dessa funktioner skulle kunna lösa fyra viktiga problem som för närvarande bromsar det utbredda antagandet av AMM: er.

  • Exponering för ”impermanent förlust”
  • Exponering för flera tokens
  • Kapitaleffektivitet i form av hög glidning
  • Möjlighetskostnaden för att tillhandahålla likviditet
Eliminera oförutsedda förluster

En av de största nackdelarna med DeFi är att likviditetsleverantörer till AMM: er kan ha sina ”stakade” tokens förlorade värde till skillnad från användare som helt enkelt har sina egna tokens. Detta benämns ”oförstört förlust” vilket avskräcker likviditetsbestämmelser från många vanliga och institutionella användare.

Bancor v2 försöker helt eliminera risken för oförutsedda förluster genom att använda AMM: er med bundna likviditetsreserver. I huvudsak fungerar detta för alla ERC20-token, inklusive flyktiga token, såvida tokenet inte misslyckas.

Exponering för ett enda symbol

Vanligtvis är det obligatoriskt för likviditetsleverantörer att upprätthålla tokenexponering i en AMM-reserv. Bancor v2 introducerar dock möjligheten för användare att tillhandahålla likviditet till ett enda ERC20-token med 100% exponering.

Som ett resultat kommer likviditetsleverantörer inte längre att behöva ha någon separat reservtoken. Dessutom finns det en chans att välja vilket symbol som helst i AMM med exponering, från 0-100%.

Limningskurva för att minska halten

AMM: er har alltid haft nackdelen med orderbaserade utbyten för att kräva högre likviditet för att även tävla om volym. Den nya kurvan som föreslås av Bancor v2 kan minska utsläppet effektivt när det används ett mer poolat kapital inom ett visst intervall av konverteringspriser. Detta underlättar i sin tur bättre priser. Och som ett totalt resultat kan mindre kapital nu locka till sig mer volym när likviditetsleverantörer kollektivt finansierar AMM.

Bancor har lovat att dela tekniska detaljer, dokumentation och open source-koden för sin v2 fram till dess planerade släpp under detta kvartal.

Tidigare hade vi täckt historien om Bancor begränsa sina amerikanska användare från handel på sin plattform.

I andra nyheter meddelade Celsius Network att de fick över 50 000 Bitcoin insättningar under de senaste 20 månaderna. Mer nyligen meddelade TomoChain införandet av TomoDex strax efter sin hårda gaffel går Excalibur live.

Source link