Ökningen av blockchain har sett många företag dyka upp som använder tekniken för att erbjuda människor olika tjänster. I det här stycket kommer vi att titta på två av de hetaste blockchainaktierna att se upp för i år.

SQ

Square (NYSE: SQ) har ett ständigt växande handelsekosystem som gör det till ett populärt handelsverktyg såväl som ett av de bästa blockchainaktierna på marknaden. Företaget anlitade fem öppen källkodsingenjörer för att arbeta med att förbättra ekosystemet, för att inte tala om tjänsterna från Matt Corallo, den kända utvecklaren av Bitcoin. Denna Bitcoin-fokuserade division leds också av Steve Lee, tidigare chef för Google.

Square CEO Jack Dorsey är en ivrig anhängare av Bitcoin och integrerar sin Cash-app för att tillåta köp och försäljning av nämnda cryptocurrency till användare. Detta är en eftertraktad funktion bland fans av cryptocurrency, och för att bevisa sin poäng, resulterade tjänsten i mer än 190 miljoner dollar i intäkter under de första två kvartalen av 2019 och gav en bruttovinst på nästan 3 miljoner dollar.

Detta drag har gjort Square till en blockchainaktieaktör när det gäller populära tekniska aktier att köpa. Verkställande direktören och medgrundare av blockchain-aktien sa också att på lång sikt kommer cryptocurrencies att möjliggöra lansering av en produkt som människor kan använda sig av globalt, precis som ett internetföretag.

På detta sätt behöver användare inte gå till olika marknader, banker och tillsynsorgan för att göra det.

Med det sagt, representerar Square 2020 en av de bästa blockchaintillväxtaktierna, och det är definitivt en av blockchainaktierna att investera i.

GBTC

En annan topp teknik och blockchain-aktie att se upp för 2020 är Grayscale Bitcoin Trust (Btc) OTCMKTS: GBTC.

Att lagra en av de bästa blockchainaktierna och cryptocurrency på ett säkert sätt kan vara utmanande, och enligt Grayscale är GBTC: s fondförvaltning värd mer än den årliga avgiften, med stress på sitt säkerhetssystem som använder branschledande säkerhetsstandarder.

Andrew Left från Citron Research anser emellertid att detta kanske inte är klokt, särskilt med de höga premierna, årsavgiften och riskfaktorer som är förknippade med den totala volatiliteten på cryptocurrency-marknaden.

Det hjälper inte att investeringsfordonet inte behöver registrera sig hos SEC. Förtroendets privata placeringsaktier är också begränsade till en års innehavstid innan investerare kan sälja dem på den offentliga marknaden, så riskerna för att inte ha någon likviditet under den perioden bör beaktas.

GBTC Aktier Prestanda

Från och med oktober 2018 motsvarar varje aktie i GBTC-aktiekursen mindre än 0,0001 Bitcoin, vilket innebär att du behöver mer än 1 000 aktier GBTC för att äga en bitcoin. GBTC hade en jämn ökning under 2017 och toppade i slutet av året.

Men utvecklingen under 2018 flukterade, och totalt sett har den trender nedåt, med en nästan 65% nedgång hittills från oktober 2018. Starkare minskningar kan innebära att aktier kan förlora det mesta eller hela sitt värde. Bitcoin pris trender uppåt 2019, och GBTC följde naturligtvis.

GBTC Blockchain lager är inte ett lager

Grayscale Bitcoin Trust är inte ett sant gemensamt aktie, och GBTC-aktieägare äger en del av ett öppet bidragsgivareförtroende. Grantor har ofta fysiska råvaror och valutor och måste ha en fast portfölj snarare än en variabel.

GBTC är ett förtroende som bara innehar en av de bästa blockchainaktierna Bitcoin och Investment Company Act från 1940 täcker inte bidragsgivarefonder, så de ger inget av dessa investerares skydd. De är inte heller berättigade till reglering av Commodity Futures Trading Commission.

Är GBTC-aktier en bra investering?

GBTC är ett förtroende som bara innehar Bitcoin, men till skillnad från kryptomarknadspriser, stämmer GBTC-aktiekursen inte exakt med det underliggande Bitcoin-priset, som är benäget för vilda svängningar. Dess aktier kan handlas till en premie till sina tillgångar, eller till och med till en rabatt på dess totala Bitcoininnehav beroende på investerarnas känsla.

De flesta investerare skulle vara bättre på att studera aktiemarknaden och hålla en övervakningslista med lönsamma företag för de bästa blockchainaktierna att köpa.

För dem som är villiga att acceptera enorma risker erbjuder GBTC en möjlighet till stora vinster.

Både Square (NYSE: SQ) och Grayscale Bitcoin Trust (Btc) OTCMKTS: GBTC representerar två lovande tekniska aktier att se efter 2020. Men se till att du gör din egen due diligence för att säkerställa att du fattar rätt beslut.

Source link