Att välja en Digibyte-plånbok är en uppgift som kräver analys och tid. Plånboken du väljer hjälper dig regelbundet att skicka, ta emot och lagra Digibyte (DGB). Det är därför du vill se till att den bästa Digibyte-plånboken du använder ger dig nödvändiga funktioner och säkerhetsstandarder för att hålla dina pengar.

I nästa avsnitt går vi igenom de mest populära plånböckerna för att lagra dina DGB-medel. Även om det kan finnas andra plånböcker på marknaden, går vi igenom de som redan har testats och som har funnits ett tag.

Vad är Digibyte (DGB)?

Digibyte (DGB) är ett kryptovaluta- och blockchain-nätverk som fokuserar på skalbarhet och säkerhet. Projektet lanserades redan 2014 och det är en av de äldsta alternativa virtuella valutorna i världen.

För att fungera fungerar Digibyte på liknande sätt som Cardano (ADA). Det finns tre huvudpelare i projektet: Open Source-utvecklare, DigiByte Foundation och Awareness Team.

Open source-utvecklare arbetar för att förbättra utvecklingen av ekosystemet och den virtuella DGB-valutan. DigiByte Foundation arbetar för att öka forskningsprojekt och hjälpa till att sprida ordet om denna kryptovaluta. Slutligen hanterar Awareness Team marknadsföringskampanjerna på sociala medier och andra plattformar.

Användare kan skicka och ta emot DGB-medel och de kan också lagra dem. Det är därför det blir definitivt viktigt att känna till den bästa Digibyte-plånboken. Liksom med andra virtuella valutor är transaktioner irreversibla och nätverket är helt decentraliserat.

Digibyte arbetar med en Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritm. Med det skyddar ett nätverk av gruvarbetare blockchain och bearbetar transaktioner. De tjänar belöningar i DGB för det arbete de utför. Detta liknar hur Bitcoin (BTC) eller Litecoin (LTC) nätverk fungerar.

Det finns dock en stor skillnad mellan BTC, LTC och Digibyte-gruvdrift. ASIC-gruvarbetare krävs inte för att vara en del av Digibyte-nätverket. Användare kan helt enkelt använda GPU: er för att få tillgång till Digibye blockchain.

Dessutom är Digibyte också ett blockchain-nätverk som tillåter användare att skapa Digiassets. Dessa är kryptorelaterade och blockchain-baserade tillgångar som representerar digitala och fysiska saker. Några exempel inkluderar bland annat dokument eller finansiella tillgångar.

Slutligen arbetar Digibyte också med andra initiativ, såsom ett autentiseringssystem som heter Digi-ID. På grund av dessa skäl är Digibyte nu bland de 100 största virtuella valutorna i världen.

Vad är en Digibyte-plånbok?

För att lagra din virtuella DGB-valuta bör du ha en Digibyte-plånbok. Med det skulle du inte bara kunna ta emot, skicka och lagra DGB utan du kommer också att vara en del av Digibyte-communityn.

En Digibyte-kärnplånbok är verkligen nödvändig för att du ska kunna börja använda DGB. Det är en viktig del av ekosystemet och den första kontaktpunkten för användare med DGB-mynt eller tillgångar. Dessutom, med en Digibyte-plånbok, bör du få tillgång till de funktioner som erbjuds av Digibyte-nätverket.

Beroende på plånboken du använder kan du också interagera med andra blockchain-nätverk. Vissa plånböcker erbjuder inte bara Digibyte utan även andra digitala tillgångar. Det finns tusentals virtuella valutor i världen.

Typer av plånböcker för kryptovaluta

Det finns olika typer av plånböcker för kryptovaluta. Var och en av dem är olika och erbjuder en mängd olika tjänster. Det finns dock några saker som vi bör ta hänsyn till för att hitta den bästa Digibyte-plånboken.

Förvaringsplånböcker och icke-depåplånböcker

Det första vi bör veta är att det finns två typer av kryptoplånböcker: förvaring och icke-förvaring. Förvaringsplånböcker inkluderar utbytesplånböcker och plattformsplånböcker. Denna typ av plattform som låter dig hålla virtuella valutor kommer att hålla dina privata nycklar för dina räkning.

Det betyder att du inte skulle ha kontroll över dina pengar som med en icke-vårdplånbok. Till exempel, om det finns ett hack och plattformen där du lagrar dina medel hackas, kan du så småningom förlora dina DGB-mynt. Detta är vad som hände med Mt. Gox hacka tillbaka 2013/2014.

Icke-vårdande plånböcker ger dig istället tillgång till dina privata nycklar. På detta sätt är du din egen bank. Du är den verkliga ägaren av dina medel. Ingen annan kan få tillgång till dem om de inte får tillgång till dina privata nycklar.

Att vara ägare till dina privata nycklar betyder naturligtvis att du också måste vara ansvarig för dem. Således bör du lagra dem ordentligt och skydda dem.

Plånböcker för hårdvara och programvara

En annan skillnad som är värt att ta hänsyn till för denna Digibyte-plånbokspost är relaterad till om plånboken är en hårdvaruenhet eller ett program.

Hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånböcker är enheter som håller användarnas privata nycklar utanför internet. De kan inte nås av någon annan. Endast den som känner till den privata nyckeln kan hantera de mynt som har överförts till hårdvaruplånboken.

För flera år sedan var en Digibyte-pappersplånbok favoritmetoden för att lagra privata nycklar offline. På detta sätt visste användarna att deras nycklar inte var tillgängliga för angripare eller hackare. Om du vill se till att dina pengar är säkra är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet som finns tillgängligt just nu.

Programvaruplånböcker

En programvaruplånbok är också ett säkert sätt att lagra dina virtuella valutor så länge du har de privata nycklarna. Programvaruplånböcker inkluderar smartphone-appar och skrivbordsplånböcker. Beroende på vilken typ av användare du är kan du ha båda eller bara en.

Om du gillar att betala och ta emot DGB är det bästa du kan använda en smartphone-applikation. Det är lätt och vanligtvis mycket lätt att använda. Istället, om du föredrar att använda en programvaruplånbok för att också hålla andra tillgångar, kan en stationär plånbok vara ett bättre alternativ.

Ändå har avancerade användare vanligtvis olika plånböcker. Till exempel använder de en hårdvaruplånbok för att hålla sin största del av virtuella valutor och hålla små mängder på programvaruplånböcker.

Bästa Digibyte-plånböcker

Du borde redan veta att det inte finns någon mördare Digibyte-plånbok. Det kan vara svårt att hitta en plånbok som uppfyller alla dina behov. Detta beror på att plånboksleverantörer tenderar att fokusera på olika funktioner. Medan vissa plånböcker kan erbjuda bättre säkerhetsstandarder, kan andra ha förbättrade sekretessfunktioner.

För att du ska veta vilka som är de bästa Digibyte-plånböckerna har vi beslutat att göra en lista med de mest populära.

Digibyte Core-plånbok

Digibyte Core-plånbok är den mest populära plånboken för DGB-innehavare. Det fungerar som en fullständig DigiByte-klient och det ger också stor stabilitet. Två av huvudfunktionerna i denna Digibyte-plånbok inkluderar stöd för maskros och SegWit.

Digibyte Core Wallet fungerar som en full Digibyte-klient. Med den här plånboken laddar du också ner en kopia av blockchain. Detta är alltså en plånbok för användare som verkligen vill hålla DGB på lång sikt och hjälpa nätverket att expandera.

DGB Core Wallet fungerar som en Digibyte-skrivbordsplånbok. Den kan laddas ner för Windows, macOS, Linux och RaspberryPi.

Coinomi

Coinomi plånbok är en erkänd kryptoplånbok som tillhandahåller pålitliga och stabila tjänster för användare att ta emot och skicka digitala valutor. Huvudegenskapen för denna Digibyte-plånbok är relaterad till det stora antalet tillgångar den stöder.

Coinomi Wallet Bitcoin Android Wallet

Även om flera plånböcker erbjuder stöd för flera valutor har Coinomi lagt till mer än 125 blockkedjor i sitt system. Således är den kompatibel med mer än 1770 virtuella valutor på marknaden. Detta är exakt en bra lösning för de användare som hanterar en stor kryptoportfölj och vill hålla sina medel under kontroll.

Om du vill använda en mobilplånbok från Digibyte kan det här vara ett bra alternativ. Dessutom kan du också ladda ner den för stationära datorer, vilket gör hela ekosystemet mycket mer användarvänligt. Dessutom är plånboken väldigt säker och erbjuder 24/7 kundsupport.

Exodus

Exodus är en annan Digibyte-plånbok som du kan ladda ner. Denna programvaruplånbok är en av de bästa om du vill få kraften och enkelheten i programvaruplånböcker och enkel integration med hårdvaruplånböcker.

exdosu-logotyp

Detta är ett stöd för Digibyte Wallet iOS-enheter. Dessutom är den också tillgänglig för Android-enheter och stationära datorer. De erbjuder också stöd till mer än 100 olika digitala tillgångar. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att ladda ner olika plånböcker för att hantera alla mynt du hanterar.

När det gäller säkerhet innehåller plånboken standardlösningar och den stöder också utbyte av tillgångar med Trezor, en av de mest populära hårdvaruplånböckerna i världen. På detta sätt är dina medel alltid säkra.

Atomic Wallet

Atomic Digibyte-plånboken är bland de mest användbara för användare och investerare som vill ha sina virtuella valutor. Numera har mer än 1 miljon användare laddat ner den här plånboken. Det betyder att plattformen har testats och testats av människor från hela världen.

Detta är också en Digibyte Android-plånbok. Om du vill hålla dina pengar i din smartphone kan du helt enkelt göra det med denna Digibyte-plånbok. Samtidigt är den också tillgänglig för iOS-användare och den har en stationär version om du behöver ha mer information om de medel du har.

Om du är Digibyte-älskare kan Atomic vara ett av de bästa alternativen för dig eftersom det stöder mer än 300 digitala tillgångar. Dessutom kan individer enkelt spela ADA, ICX och ZIL, bland andra tokens. På detta sätt kan användare tjäna belöningar på de tokens de spelar.

Guarda plånbok

När det gäller säkerhet och funktionalitet kan Guarda vara en av de bästa Digibyte-plånböckerna som finns tillgängliga just nu. Användare har inte bara möjlighet att lagra sina DGB-mynt, men de kan också satsa, byta, tjäna och köpa virtuella valutor.

Guarda Cryptocurrency Wallet

Tänk på att detta inte är en Digibyte online-plånbok. Det är helt enkelt en programvaruplånbok som kan laddas ner till din smartphone när som helst. iOS-enheter och Android-smartphones kan ladda ner denna plånbok med virtuell valuta som stöder mer än 10 000 tokens från olika blockchain-nätverk.

Om du är en altcoin-älskare är Guarda bland de bästa valen på marknaden. Dessutom gör deras säkerhetsfunktioner det mycket säkert för användare att hålla sina mynt även under längre perioder. Slutligen, om du vill sälja eller köpa digitala tillgångar, behöver du inte skicka dem till en börs. Du kan enkelt använda din Digibyte-plånbok och köpa och sälja den krypto du vill ha.

Trust Wallet

Trust Wallet hävdar att den är den mest betrodda och säkra kryptoplånboken på marknaden med mer än 5 miljoner människor som redan använder den. Om du tänkte på en Digibyte-spelplånbok kan Trust Wallet vara rätt alternativ för dig.

Plånboken finns i App Store och även för Android-enheter. Med tanke på att NFT-marknaden har expanderat de senaste månaderna, bör du också veta att den här plånboken också har lagt till NFT-stöd för att du ska kunna lagra Digibyte och samlarföremål på ett och samma ställe.

Dessutom erbjuder Trust Wallet en utbytesfunktion. På det här sättet behöver användarna inte använda en växel om de vill få tillgång till Bitcoin (BTC). Detta inkluderar en funktion för att köpa krypto med ett kort (debitering och kredit).

Ledger plånbok

Ledger Wallet är den säkraste plånboken som för närvarande finns på marknaden. Användare som vill lagra Digibyte på lång sikt bör definitivt överväga denna hårdvaruplånbok som sitt första alternativ.

Ledger Litecoin plånbok

Om du ser att din Digibyte-plånbok inte synkroniseras ordentligt bör du starta om programmet. Ledger erbjuder dock fantastiska funktioner genom Ledger Live-programmet. Du kan ladda ner den till ditt skrivbord och börja njuta av några av de bästa funktionerna som att låna ut eller köpa och sälja.

Slutligen, om du vill hålla Digibyte på lång sikt, kommer detta att ge dig några av de bästa lösningarna. Plånboken är extremt säker och det hjälper användare att få tillgång till flera kryptorelaterade tjänster och lösningar. Om du vill ha portabilitet skulle Ledger Nano X hjälpa dig att lagra dina pengar på en enhet som ansluts via Bluetooth till din smartphone eller dator.Source link