Bitcoin kraschar och även om det kan vara läskigt och leda till förluster för många som köpte nära toppen, för dem som har väntat tålmodigt eller har mer kapital redo på sidan för att köpa doppet, kan detta vara deras chans att få botten.

Precis som att tajma toppen inte var lätt kan det vara ännu mer utmanande att upptäcka botten. Men precis som att köpa blodet på Black Thursday ledde till mer än 10x avkastning för dem som tog risken, att köpa den senaste kryptomarknadslaktan längst ner kan leda till livsförändrande rikedom.

Här är en lista över handelsindikatorer som investerare kan använda för att upptäcka Bitcoin-botten, hur man använder dem och lite information om vad som orsakade försäljningen i första hand.

Vad orsakade Bitcoin Selloff?

“Visa mig diagrammen och jag berättar nyheterna” är ett citat från ekonom Bernard Baruch som trodde att förändringar i nyheter och känslor var förutsägbara med tekniska indikatorer och diagrammönster.

Och även om tidpunkten för Elon Musk bashing Bitcoin påverkan på miljön och Kina som bekämpar krypto verkar misstänkt, de rätta tekniska indikatorerna signalerade att trendförändringen skulle komma på ett eller annat sätt.

Vilka handelsindikatorer ska du använda för att hitta botten?

På samma sätt som tekniska indikatorer kunde tida toppen perfekt i många fall, kan de också användas på ett liknande sätt som att ta botten, här är hur.

Relativ styrkaindex

Relativ styrkaindex mäter styrkan i en trend och signalerar också när tillgångar når översålda eller överköpta nivåer. Dessa verktyg kan dock vara knepiga. Till exempel stannade RSI överköpt på dagliga tidsramar under den längsta tiden någonsin för att starta tjurkörningen. Hade någon kortsluten Bitcoin då skulle de ha förstörts.

Att vänta tills den månatliga RSI nådde överköp resulterade dock i en nedgång på 50% under de följande månaderna. På nackdelen kan du dock vänta på ganska lång tid att vänta på att RSI ska falla för att bli såld på sådana tidsramar.

Istället kan handlare leta efter en dold hausseartad avvikelse på den dagliga RSI nära översålda nivåer för att förvänta sig en studs. På tjurmarknader spelar tjur divs med allvarlig kraft och leder till mycket mer uppåtriktade.

MACD

MACD får mycket flack för att vara en eftersläpande indikator, men det korsade baiss på den veckovisa tidsramen i Bitcoin var signalen att sälja dina mynt för att köpa tillbaka billigare. Samma baisseartade crossover hände 2019 och 2017 när Bitcoin toppade.

Bitcoin har alltid bottnat när den veckovisa MACDen igen korsar hausse. Men här är det eftersläpande indikatorns rykte kan skada handlare. Eftersom Bitcoin rör sig snabbt på en tjurmarknad kan det vara nödvändigt med en hausseartad crossover varje dag eller så kan handlare sitta fast och vänta för länge på att komma in och missa mycket av de tidiga vinsterna från en överraskning.

Bollinger-band

Bollinger-banden själva är ett mångsidigt verktyg med många användningsområden. Bollinger-bandens åtstramning berättade nyligen för marknaden att ett stort drag skulle komma, och efter flera tryck till toppbandet utan ytterligare uppåt skickade den gummibandliknande effekten av indikatorn Bitcoin mot botten av bandet. Men var den första handen längst ner?

Att gå igenom mitten-BB på veckorika tidsramar var ett baisseartat tecken i Bitcoin, vilket kan leda till ytterligare konsolidering eller en omprövning av nedgångar. Så länge som mitten-BB håller på två veckors tidsram, är tjurmarknaden fortfarande på. Att köpa i mitten av BB, ett enkelt glidande medelvärde, på två veckors tidsram under den senaste tjurmarknaden var den sista köpsignalen innan rekordhöga nivåer sattes. Och det kan vara tillbaka nu.

Vad ska jag göra när Bitcoin har bottnat?

Är Bitcoin en bra investering om igen? När någon av ovanstående signaler dyker upp är det dags att börja tänka på att botten är inne och att Bitcoin är redo att studsa mot nya toppar. Mer än en signal som nämns ovan är ytterligare en bekräftelse på att trenden kan vända, och den kan ha potential för en lönsam lång ökning. Om saker fortsätter att bli baisse för krypto med PrimeXBT kan handlare också korta marknaden och tjäna pengar när saker börjar krascha.

PrimeXBT erbjuder CFD: er på krypto, forex, aktieindex, råvaror och mer under ett tak. Det finns också inbyggda handelsverktyg från TradingView komplett med alla de tekniska indikatorer som nämns här för att hjälpa dig med planering och genomförande av en strategi.Source link