Enligt vissa medier kan det vara möjligt för KBC, en av de största bankerna i Belgien, att starta en kryptotoken. Under de senaste åren lanserade flera organisationer och institutioner sina egna mynt för att erbjuda nya tjänster till kunder och användare. Detta visar att traditionella finansiella organisationer också letar efter nya sätt att anpassa sig till dessa nya tider.

Belgien Bank kunde lansera en kryptotoken

Den lokala banken KBC skulle kunna vara redo att lansera sin egen inhemska kryptovaluta. Tydligen kan token användas för att belöna kunder och tokens när den försöker engagera sig med sina kunder, användare och kunder. Detta kan leda till att ett större antal kunder försöker nya produkter och tjänster. Således skulle token fungera som ett incitament för kunder att engagera sig med banken och dess lösningar.

Under presentationen av det virtuella stödet “Kate” informerade banken att KBC-myntet ännu inte är tillgängligt för allmänheten. Men de testar det med hjälp av en privat miljö för att förstå vilka saker som kan förbättras och hur det fungerar. Dessutom planerar de att släppa mer information om projektet under de kommande veckorna.

Bankens VD, Johan Thijs, förklarade att myntet kunde tjänas av lojala kunder och spendera på olika tjänster.

”Detta mynt kan initialt tjänas av lojala kunder och spenderas på ytterligare service. Myntet kommer att vara i ett slutet system. Det är en “sluten valuta”. Så det är inte en valuta som euron som låter dig gå runt världen och göra betalningar överallt. Det är en digital valuta som vi använder i en viss miljö, till exempel kundmiljön. “

Det är värt att nämna att de förklarade att myntet inte har någon relation till Bitcoin (BTC). I slutet av 2020 och början av 2021 har Bitcoin gått högre och nått nya poster. Det högsta priset som Bitcoin nådde var nära $ 63.000.

Faktum är att det nya KBC-myntet som banken arbetar med inte skulle vara offentligt tillgängligt. Det skulle bara användas på bankens plattform och det skulle fungera som poäng som kan tilldelas användare och kunder. Men de planerar inte att göra det tillgängligt på börser eller andra typer av offentliga plattformar.

Detta visar att banker planerar att lansera tokens som skulle vara kopplade till användarnas aktiviteter och deras engagemang med företaget och banken.Source link