Cryptocurrency exchange Binance har meddelat det Maxwell Baucus, den tidigare amerikansk senator och ambassadör i Kina kommer att gå med i sitt team. Baucus förväntas fungera som en regeringskontakt och politisk rådgivare samtidigt som den hjälper företaget att navigera i den amerikanska lagstiftningen.

Enkelt uttryckt kommer Maxwell Baucus att hjälpa Binance att fortsätta att följa reglerna och styra all sin verksamhet som involverar regler i USA.

När du gör meddelande, Avslöjade Binance att den erfarna amerikanska regeringstjänstemannen kommer att ge råd till Binance i frågor som rör amerikanska kryptoregler. Detta är en enorm pekare på Binances förnyade intresse för det amerikanska kryptorummet. USA har över tiden visat sig vara ganska kritiskt mot kryptovalutorummet. Binance har tvingats sluta betjäna amerikanska medborgare direkt på grund av regleringsbegränsningar. Börsen skapade sedan en plattform speciellt för den amerikanska marknaden – Binance.US. Baucus att gå med i Binance-teamet är ett steg i riktning mot att kunna erbjuda sina tjänster till amerikanska medborgare.

Maxwell Baucus karriärresa

Baucus är känd för att ha representerat Montana i USA: s representanthus och den amerikanska senaten i över 40 år. Efter detta tjänstgjorde han under POTUS Barack Obama som ambassadör i Kina. Detta var mellan 2014 och 2017. Intressant nog var han också rådgivare till Alibaba.

Binance VD Changpeng Zhao också bekräftad anställningen på Twitter. Enligt honom tar Baucus med sig förstklassig erfarenhet av att arbeta med statliga myndigheter på högsta nivå. Detta beror på att Baucus, medan han tjänstgjorde i senaten, var ordförande i finanskommittén. Han arbetade också inom viktiga områden som skatter, handelsavtal, taxor etc.

Zhao tillade dessutom att hans erfarenhet är en välkommen utveckling som kommer att bidra till att öka kryptobörsens “redan starka efterlevnads- och policyteam.” Han kommer också att vara aktivt involverad i regeringens relationer, efterlevnad, strategi och politik, etc.

På tal om tillkännagivandet talade Baucus starkt om fördelarna med kryptovalutor. Han påpekade att kryptorummet helt skulle revolutionera finansutrymmet och skapa en värld som är mer ekonomiskt inkluderande och rättvis. Han tillade att Binance, som ett av de största kryptobörsen, hjälper till att öka mer medvetenhet om kryptorummet. Därigenom underlättar global antagande av kryptovaluta. Baucus avslöjade också att han ser fram emot att arbeta med Binance

Binance och U.S. Crypto Regulatory Space

Det är ett välkänt faktum att Förenta staterna regeringen är inte det största fanet av kryptovalutautrymmet. Många kryptobörser har haft problem med amerikanska tillsynsmyndigheter, vilket har lett till att många flyttar till mer gynnsamma regioner. Binance har inte lämnats ur det här krånglet med det amerikanska regelverket. År 2019 måste börsen inrätta en separat arm, dubbade Binance.US, för att hjälpa service till amerikanska invånare.

Enligt rapporter kommer Baucus främst att hjälpa till med konsultation och kontakt med “tillsynsmyndigheter och myndigheter om avgörande politik som påverkar den större globala industrin och bästa praxis för att ytterligare vägleda hållbar utveckling för Binance och det bredare kryptokurrencyekosystemet.”

BNB-pris

Vid tidpunkten för publiceringen var BNB handel till $ 255,13, ​​med ett börsvärde på $ 39,430,469,697 och en 24-timmars handelsvolym på $ 3,342,006,648.

Gå också med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchainutrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link