När vi pratar om Binance vs FTX så pratar vi om två av de största och mest populära kryptovalutabörserna på kryptovalutamarknaden. Detta är något mycket viktigt att förstå, eftersom båda dessa plattformar erbjuder unika och fantastiska tjänster till sina kunder.

Men det finns några små skillnader mellan dessa två plattformar som vi försöker visa i denna Binance vs FTX-guide. I nästa avsnitt kommer vi att fokusera på att beskriva var och en av dessa kryptovalutabörser och vad som gör var och en av dem speciell. Dessutom kommer vi att gå in på några andra detaljer såsom avgifter, kryptovalutor som stöds och deras säkerhetsåtgärder på plats.

Vad är Binance?

Binance är för närvarande en av de största kryptovalutorna på marknaden. Det är i princip det första eller andra alternativet som är tillgängligt för ett stort antal kryptovaluta-investerare runt om i världen. Detta var möjligt tack vare att Binance finns i olika länder och det stöder hundratals olika handelspar.

Plattformen skapades 2017 och den lanserades som ett Initial Coin Offering (ICO), där användare köpte BNB-tokens. Nuförtiden är Binance Coin (BNB) den fjärde största kryptovalutan på marknaden efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Tether (USDT).

Efter att ha släppts blev Binance känt för att vara en av börserna med det största antalet handelspar. Under 2017 och början av 2018 släpptes hundratals nya projekt varje månad. Många av symbolerna för dessa projekt lades sedan till Binance.

Detta var dock bara början och saker förändrades. Binance gick mot att släppa nya tjänster och produkter. Nuförtiden erbjuder Binance insats, utlåning, upplåning, derivat och många andra lösningar för alla typer av investerare i kryptovaluta. Dessutom stöder Binance fiat-valutor, vilket gör det möjligt för användare att få tillgång till ett brett utbud av digitala tillgångar på några sekunder.

Tack vare sitt engagemang på marknaden är Binance nu helt klart ledande inom kryptovalutabranschen. Företaget har även utvecklat ett blockkedjenätverk som heter Binance Smart Chain (BSC) som konkurrerar med Ethereum.

På så sätt blev BNB-token en mycket efterfrågad digital valuta. Användare har inte bara tillgång till rabatter på avgifter och privilegierad tillgång till andra tjänster på Binance-börsen, utan de kan också interagera med olika protokoll som körs ovanpå Binance Smart Chain blockchain-nätverket. Nuförtiden är de flesta av de projekt som lanseras ovanpå BSC blockchain-nätverket nära relaterade till decentraliserad finans (DeFi).

Vad är FTX?

Låt oss nu fokusera på FTX och hur denna kryptovalutabörs blev den stora plattform den är idag. Jämfört med Binance grundades FTX 2018 (bara ett år efter Binance och under en björnmarknad i kryptobranschen) med målet att erbjuda kryptorelaterade tjänster till kunder över hela världen.

Det har dock funnits en brist på derivatlösningar i kryptovalutabranschen, särskilt för investerare som kräver professionella plattformar för att fungera. Det är därför FTX har arbetat under de senaste åren för att erbjuda professionella investerare i kryptovaluta möjligheten att hantera derivat i kryptobranschen med en professionell plattform.

Trots det har teamet bakom FTX också skapat en intuitiv och lättanvänd kryptovalutaderivatbörs som gör det enkelt för nykomlingar att hantera sina virtuella valutor.

FTX logotyp Binance vs FTX

Det är värt att ta hänsyn till att professionella handlare kommer att kunna få ut det mesta av FTX tack vare dess unika dataanalysverktyg. Det finns olika verktyg som för närvarande erbjuds av denna plattform som skulle låta investerare maximera sina vinster i kryptoindustrin.

För att kunna erbjuda bättre lösningar släppte FTX sin egen kryptovaluta som heter FTT-token. Denna token har växt under de senaste åren och den är nu bland de 30 största i världen. Detta beror på att det kunde locka ett stort antal användare från olika jurisdiktioner som behövde få tillgång till några av de mest avancerade derivatverktygen i kryptoindustrin.

Binance vs FTX är numera bland de största plattformarna när det gäller handelsvolym. Det är därför vi har beslutat att jämföra båda kryptobörserna och hitta några av de viktigaste skillnaderna mellan dem.

Binance vs FTX-avgifter

Avgifter är en av de viktigaste sakerna att ta hänsyn till vid handel. De kunde stå för en stor del av investerarnas medel. Speciellt de användare som handlar med stora mängder pengar kommer att upptäcka att det nominella värdet av avgifterna som de kan hamna är mycket högt.

Det är därför börser också konkurrerar mot varandra och försöker erbjuda de mest bekväma avgiftssystemen för investerare i kryptobranschen. För små inköp kanske avgiftsnivån inte är viktig. Dessutom, om en handlare utför några affärer per månad, bör de inte vara oroliga för handelsavgifter.

Men i det här fallet ser vi att det finns professionella handlare som hanterar flera transaktioner om dagen och som använder olika handelsverktyg för att fatta dessa beslut. I vissa fall kan en liten avgiftsprocent göra stor skillnad i slutet av dagen och kan markera en tydlig gräns mellan att vara lönsam och inte.

Avgiftssystemet på Binance-börsen varierar mellan 0,01 % och 0,5 % för investerare. Det beror mycket på vilken typ av handlare de är och volymen de hanterar. Dessutom är det också mycket viktigt att notera att ju större handelsvolym ett konto har, desto lägre blir avgiften. Det finns också några viktiga skillnader mellan marknads- och limitorder. Användare som innehar BNB-mynt kommer också att ha rätt att få rabatt på de avgifter som de betalar.

Nuförtiden varierar avgiftssystemet för FTX-investerare mellan 0 % och 0,40 % beroende på vilken typ av instrument de använder och om användare har FTT-tokens på sina konton. Som vi kan se uppmuntrar båda dessa plattformar användare att behålla sin inhemska digitala valuta.

Binance vs FTX kryptovalutor stöds

När det kommer till kryptovalutor som stöds kan vi säga att Binance för närvarande tar täten. Detta beror på det förflutna som denna plattform hade som ett nav för tokens från olika projekt som släpptes över hela världen. Dessutom har Binance också drivit på för olika BNB-handelspar, vilket innebär att ett stort antal tokens nu paras ihop med BNB, vilket skapar en efterfrågan på BNB-tokens som tidigare inte fanns.

Detta betyder dock inte att FTX inte har några handelspar eller att mängden tokens bara är liten. I skrivande stund har FTX mer än 200 olika handelspar tillgängliga endast för spothandlare (utan att räkna paren som de erbjuder för sina derivatlösningar). De har lagt till stöd inte bara för de största kryptovalutorna på marknaden utan de har också listat tokens med ett mindre börsvärde.

När man jämför antalet marknader som dessa kryptovalutabörser har, tar Binance för närvarande ledningen. De har mer än 1630 handelspar tillgängliga. Låt oss inte glömma att många av dessa handelspar har lagts till tack vare BNB. Samtidigt har de 403 olika digitala valutor som stöds.

Dessa siffror är mycket större än på FTX-plattformen. FT har 446 marknader (det betyder antalet tillgängliga handelspar) och mer än 310 mynt (312 för att vara exakt). Vi kan säga att Binance tar ledningen i den här kategorin, men vi bör också vara rättvisa och hävda att användare inte skulle fokusera på alla dessa tokens och att de kanske bara söker efter mynten som de vill byta. Det breda utbudet av handelsverktyg är en tillgång för FTX som gör det möjligt för det att attrahera ett stort antal professionella handlare från hela världen.

Binance vs FTX Security

Säkerhet har varit ett mycket viktigt ämne på kryptovalutamarknaden sedan de släpptes. Kryptomarknaden har drabbats av ett stort antal högprofilerade attacker med miljontals dollar i förluster för investerare i olika länder. Det är därför säkerhet blir ett riktigt viktigt ämne för investerare på kryptovalutamarknaden.

Kryptovalutabörser vet att det finns olika krav på dem för att erbjuda högsta säkerhetsstandard, men vi ser kontinuerligt att kryptobörser påverkas av attacker och hacks som resulterar i miljontals dollar i förluster från kryptovaluta-investerare.

Detta är anledningen till att kryptovalutabörser nu streamar sina säkerhetsåtgärder för att se till att användarnas pengar är under kontroll och skyddade från attacker och hackare. Det är värt att påpeka att Binance har drabbats av ett hack för några år sedan där angripare kunde stjäla virtuella valutor till ett värde av nära 40 miljoner dollar.

På grund av denna situation beslutade Binance att skapa en fond som heter SAFU som fungerar som försäkring mot eventuella förluster eller hacks och som kan användas av börsen i framtiden. Detta ger extra säkerhet för användare som vill vara säkra på att deras pengar är skyddade hela tiden.

Båda börserna anses för närvarande vara mycket säkra för investerare och användare. Detta betyder dock inte att du helt ska lita på dem. Det rekommenderas vanligtvis att ta ut kryptovalutfonder från börser om du är en långsiktig investerare eller om du har stora mängder digitala tillgångar.

För- och nackdelar med Binance

Det här är några av fördelarna och nackdelarna med Binance kryptovalutabörs. Naturligtvis är detta bara några av de främsta för- och nackdelarna som vi hittar med detta utbyte. Allt kommer också att bero på användarnas behov och vad de anser vara mer värdefullt.

Fördelar med Binance

 • Binance har ett stort antal kryptovalutor som stöds och ett stort alternativ för handelspar
 • Börsen erbjuder handelsavgifter som är bland de lägsta på marknaden
 • Plattformen har även erbjudit ett brett utbud av andra tjänster till investerare i kryptovaluta
 • Binance skapade den så kallade Binance Smart Chain
 • BNB-tokenhållare har tillgång till ett brett utbud av funktioner
 • Det finns unika utbildningsmaterial som skapas av Binance regelbundet
 • Plattformen ligger alltid i framkant på marknaden när det gäller nya produkter och tjänster
 • Den har fantastiska alternativ för både nybörjare och experthandlare
 • Binance erbjuder support till olika fiat-valutor och betalningsmetoder

Nackdelar med Binance

 • Uttagsavgifterna är ganska höga jämfört med andra plattformar
 • Den har hackats tidigare
 • Tidigare upplevde det problem med kundsupporten

För- och nackdelar med FTX

Det här är några av fördelarna och nackdelarna med FTX kryptovalutautbyte. Som nämnts tidigare för Binance-utbytet är dessa några av de för- och nackdelar som vi anser är värda att ta hänsyn till med FTX. Ändå kanske du överväger andra saker och värderar vissa tjänster bättre än andra. Detta skulle mycket bero på din egen erfarenhet av plattformen och de tjänster de erbjuder.

Fördelar med FTX

 • FTX-användare kan lita på ett brett utbud av handelsverktyg för att utföra mycket avancerade och professionella handelsstrategier
 • Den stöder ett brett utbud av digitala valutor för att täcka behoven hos de flesta handlare på marknaden
 • FTX har också lagt till en ny sektion kopplad till Non-Fungible Tokens (NFT)
 • Det är en av de mest avancerade derivatbörserna på kryptovalutamarknaden
 • Plattformen fick mycket uppmärksamhet från institutionella och expertinvesterare i kryptobranschen
 • Detta är ett av de bästa alternativen för handlare av kryptovalutaderivat

Nackdelar med FTX

 • Det stöder inte fiat-handel för användare
 • Plattformen är endast tillgänglig utanför USA
 • FTX kanske inte är idealiskt för nykomlingar

Binance vs FTX: Vilken är mer nybörjarvänlig?

Binance är definitivt en mer nybörjarvänlig plattform än FTX. Detta beror inte på gränssnittet, med tanke på att FTX har ett fantastiskt användargränssnitt. Binance har en mycket enklare onboarding-process än FTX, vilket gör det idealiskt för nykomlingar och detaljhandelsanvändare att få tillgång till virtuella valutor, oberoende av deras kunskaper om finansiella lösningar och kryptovalutatillgångar.

FTX blev en bra handelsplattform för derivathandlare snarare än nykomlingar till kryptorymden. På grund av denna anledning finns det en klar fördel för Binance i detta avseende.

Sista ord om Binance vs FTX – Vilken är bättre?

Vilken är vår slutsats om Binance vs FTX? Det finns inget slutgiltigt beslut om vilken av dessa plattformar som är bättre än den andra. De är faktiskt båda utmärkta plattformar som erbjuder lösningar till miljontals användare från olika jurisdiktioner. Båda har olika mål och dessa utbyten kan vara bättre lämpade för vissa användare snarare än andra.

Därför är det upp till dig att bestämma vilken av dessa plattformar som är mer meningsfull för dig. Om du är en professionell handlare kan FTX vara ett bra alternativ för att utföra avancerade handelsstrategier. Istället, om du är en nykomling i branschen eller om du bara vill handla lite krypto, kan Binance vara ett bra alternativ. Båda har liknande handelsavgifter, vilket gör hela upplevelsen ganska lika på båda plattformarna.Source link