Bitcoin (BTC) steg med $7 000 efter lördagens prisfall där den virtuella valutan sjönk under $43 000 för första gången sedan oktober 2021. Icke desto mindre, Bitcoin handlas redan för cirka 49 500 $, vilket visar att den virtuella valutan snabbt återhämtade sig från den senaste priskorrigeringen.

Bitcoin återhämtar sig efter att ha fallit till $42 500

Bitcoin, den största kryptovalutan i världen, drabbades i helgen när dess pris sjönk under $43 000 för första gången på månader. Trots att björnar kallar slutet på tjurmarknaden har Bitcoin snabbt återhämtat $7 000 under de senaste timmarna, vilket visar att tjurar fortfarande är där redo att köpa nästa dopp.

El Salvador var ett av länderna som köpte Bitcoin under 50 000 dollar. Nayib Bukele, presidenten för El Salvador, meddelade att landet köpt 150 mynt till ett genomsnittligt pris i USD på 48 670 USD.

Andra kryptovalutor kunde också återvinna en del av det värde som gått förlorat under de senaste dagarna. Ethereum (ETH) verkar dock vara en av de minst påverkade av marknadens senaste björnreaktion.

Den näst största kryptovalutan i världen förblev mycket stabil och den föll bara i några minuter under $4 000. För tillfället handlas den digitala tillgången över $4 200 och det är en av de bäst presterande kryptovalutorna bland de 10 bästa.

Det finns några anledningar till att Ethereum-innehavare är hausse. Enligt rapporter från Zerohedge anser UBS att ETH-alternativ domineras av en enda stor 15 000 strejk värd cirka 400 miljoner dollar i premium. Enligt UBS kan den här inställningen föreslå en återacceleration över alla tider som kan skapa en gammadriven ökning.

Detta kan vara en av anledningarna till att Ethereum blev en av de bäst presterande tillgångarna de senaste dagarna, och registrerade vinster mot nästan varenda kryptovaluta bland de 10 bästa. Under de senaste 24 timmarna ökade Ethereum med över 8,2%. Luna registrerade istället en tillväxt på 32,7 % på 24 timmar och XRP ökade med 12,9 %.

Bitcoin kunde bara återvinna 5% av priset som det förlorat under de senaste timmarna. Den totala marknadsvärderingen för kryptovaluta har ökat med 6% under de senaste 24 timmarna. Det är nu bara en fråga om att förstå om Bitcoin och kryptovalutor kan påverkas av traditionella finansiella tillgångar.

Låt oss inte glömma att flera stora centralbanker runt om i världen redan börjar minska efter massiv QE under de senaste 2 åren. Detta kan ha en negativ inverkan på finansmarknaderna, som då också kan påverka digitala tillgångar.

Source link