Bitcoin (BTC) och kryptovalutor upplever nu hög volatilitet. Faktum är att marknaden verkar vara en berg-och dalbana som rör sig mellan $ 55.000 och $ 60.000. Den 18 mars överträffade Bitcoin $ 60 000 under en kort tidsperiod men det avvisades starkt och pressade det till $ 58 000 igen.

Bitcoin avvisas till $ 60.000

Bitcoin har avvisats till $ 60.000 när det försökte korsa den nivån. Det drog sig omedelbart tillbaka till 58 000 $ trots att marknaden förväntade sig att BTC skulle flytta till en ny rekordhög nivå. Utöver det, Ethereum följde också Bitcoins prisåtgärd. ETH flyttade från 1700 dollar till över 1 820 dollar. Men som det hände med Bitcoin, varade priset inte länge där.

Under ett samtal med UseTheBitcoin förklarade Greg Waisman, medgrundare och COO för det globala betalningsnätverket Mercuryo att priserna har drivits upp av flera grundläggande faktorer.

Huvudämnet i kryptomarknad är nu relaterat till det institutionella antagandet av virtuella valutor. Sedan mars 2020 har antalet nya företag och investerare som placerar sina medel i BTC ökat massivt.

Grayscale har till exempel lanserat fem investeringsprodukter. Enskilda och institutionella (ackrediterade) investerare kan nu få tillgång till dem. Detta skulle göra det möjligt för dem att exponeras för digitala tillgångar. I framtiden kan det finnas fler kryptotjänster som erbjuds av detta företag. Visar att det finns ett starkt intresse för kryptomarknaden.

För Waisman finns det andra grundläggande saker som är värda att ta hänsyn till. Han pratar om VISA och hur företaget vill göra kryptovalutor tillgängliga för varje enskild person som har ett VISA-kort.

Waisman sa i detta ärende:

“Detta [VISA’s crypto plans] är en av de mest optimistiska förutsägelserna angående framtiden för kryptovalutor, även om de fortfarande är mycket rimliga, med tanke på de framsteg som industrin har sett under det senaste året, och särskilt de senaste månaderna. ”

Dessutom är en annan positiv sak för kryptovalutor relaterad till Ethereum 2.0 och dess ankomst inom en snar framtid. Många experter tror att det kan hända snabbare än någon förväntar sig. Utöver det blir Ethereum också det nätverk som är värd för de flesta NFT: er (icke-fungibla tokens) som nu säljs på kryptomarknaden.

Trots det bör marknaden också noga följa hur ETH-transaktioner blir alltmer dyra med tiden. Detta är en av de viktigaste sakerna Ethereum 2.0 bör ta itu med.Source link