Bitcoin (BTC) har nyligen gått över den psykologiska nivån på 60 000 dollar. Detta är den högsta punkt som den största kryptovalutan nått sedan den 15 mars när BTC föll till $ 53 000 per mynt. Den virtuella valutan har pressat andra altcoins högre. Det kommer dock att vara definitivt viktigt att se hur marknaden kommer att bete sig de närmaste dagarna.

Bitcoin avslutar veckan över $ 60 000

Bitcoin har avslutat veckan över $ 60.000. Detta har gjort det möjligt för flera andra virtuella valutor att gå högre också. Således ser vi hela kryptomarknaden i positivt territorium. Enligt CoinMarketCap, Ethereum (ETH) handlas nu 4,10% upp under det senaste dygnet.

Överraskande fortsätter Binance Coin (BNB) att gå högre. Den virtuella valutan som används på Binance-börsen är nu nära $ 500 och handlas till $ 475. Under det senaste dygnet har BNB flyttat med över 14%.

XRP, Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC) och Chainlink registrerar också stora vinster. XRP ökade högre med 12%. Under tiden registrerade DOT och UNI mindre vinster (2,82% respektive 1,32%).

Litecoin försöker fånga Uniswap med en prisökning på 4% under det senaste dygnet. För närvarande har detta äldre mynt ett pris på 233 dollar och en marknadsvärdering på 15,55 miljarder dollar. Slutligen går Chainlink bara högre med 0,65%.

Under ett samtal med UseTheBitcoin förklarade Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO att nästa logiska nivå för Bitcoin skulle vara att nå 61.000 dollar. Men om det avvisas kan priset flyttas till $ 56.000 innan det fortsätter högre.

Under tiden fortsätter Ethereum att befinna sig i ett prisupptäckningsstadium. Anissimov förklarade att Ethereum-rörelser kanske inte är så aggressiva som Bitcoins men dagliga och veckovisa vinster för Ethereum har varit större än de för Bitcoin.

Som vi kan se i diagrammet ovan har det varit starkt motstånd för BTC-pris nära $ 59,400 och $ 60,100. Således kommer det att vara mycket viktigt att se om Bitcoin kommer att kunna stödja dessa motståndsnivåer.

Helger tenderar att hantera lägre volymer för BTC och andra virtuella valutor. Emellertid nåddes Bitcoins tidigare all-time high under en helg med en volymökning som vi har sett tidigare idag. Faktum är att volymhöjningen som Bitcoin upplevde de senaste timmarna var den största sedan BTCs rekordhöga tid i mars.

Det skulle vara mycket viktigt att se hur priset på den största virtuella valutan beter sig under de kommande timmarna.Source link