Bitcoin (BTC) har nyligen sjunkit under $40 000 efter en krasch på 10 % under de senaste 24 timmarna. Detta är det lägsta priset som Bitcoin nått sedan augusti 2021, när marknaden höll på att återhämta sig från en korrigering som varade i flera månader förra sommaren. Hela marknaden för kryptovaluta har följt Bitcoins samma trend och den verkar nu i minus.

Bitcoin och kryptovalutor faller

Bitcoin och kryptovalutor har nyligen fallit efter en vecka då det verkade som att BTC kunde hålla sig över 40 000 dollar. Men under dygnets första timmar rörde sig Bitcoin lägre och nådde den lägsta punkten sedan augusti 2021. Som det brukar hända var Bitcoin inte den enda digitala valutan som rörde sig nedåt.

Andra digitala valutor följde efter Bitcoin. Enligt uppgifter som delas av CoinGecko, Ethereum (ETH), den näst största kryptovalutan i världen, har registrerat 12% förluster under de senaste 24 timmarna. Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) och Solana (SOL) har också fallit med över 10% under samma tidsperiod. Detta visar att hela kryptomarknaden har rört sig lägre de senaste timmarna.

Frågan är nu om Bitcoin kommer att stabiliseras mellan $35 000 och $39 000 eller om det skulle försöka komma tillbaka över $40 000 under de kommande veckorna. Diagram visar att nästa stödnivåer för Bitcoin är $38 000 och $35 000. Dessa kommer att bli mycket viktiga prisnivåer eftersom de kan hjälpa Bitcoin att stabiliseras och undvika att falla lägre.

Enligt Peter Andersen kan kryptovalutor vara på väg mot en stor korrigering under de kommande dagarna. Under ett samtal med FOX Business förklarade Andersen Capital Managements informationschef Peter Andersen att Federal Reserve (FED) kan ha en inverkan på kryptovalutamarknaden.

Under samtalet sa han om Bitcoin:

“Jag tror att krypto är på väg mot en stor korrigering. Jag vet inte när men knappast någon förstår matematiken bakom det.”

Det finns andra saker att ta hänsyn till om kryptovalutor. Makrohändelser som att centralbanker höjer räntorna kan ha en negativ inverkan på risktillgångarna. Bitcoin och digitala valutor betraktas också som risktillgångar. Vissa centralbanker runt om i världen har redan börjat höja räntorna medan andra, som Europeiska centralbanken (ECB) kanske inte kommer att göra det inom en snar framtid.

När denna artikel skrivs handlas Bitcoin nära 38 850 $ och har ett börsvärde på 735 miljarder dollar. Det är också värt att nämna att Ethereum också har sjunkit under $3 000.Source link