Bitcoin (BTC) överskred 51 000 $ ännu en gång i december och nådde det högsta priset på nästan en månad på julafton. Detta kommer i ett ögonblick då Bitcoin avslutar året $18 000 under sin rekordhögsta nivå som nåddes i november 2021. Andra virtuella valutor är också nära sina toppar. Det är nu dags att titta på 2021 och analysera vad som kan hända 2022.

Bitcoin överstiger $51 000

Bitcoin har nu flyttat från $48 500 till över $51 000 på julafton. Denna prishöjning tillåter Bitcoin att nå sitt högsta pris på tre veckor och gör sig redo att avsluta ett mycket positivt år. Den 24 december 2020, Bitcoin handlades nära $23 000, vilket betyder att vi är mer än 100 % högre än för ett år sedan.

Detta visar att Bitcoin har upplevt ett mycket positivt år efter Coronavirus-krisen 2020. Myntet nådde sin första rekord någonsin på $63 000 den 16 april, och sedan gick det in i en period av ackumulering under några månader. I oktober började den virtuella valutan röra sig högre och den nådde en ny ATH på nästan $69 000 den 9 november.

Det var ett mycket positivt år totalt sett för kryptovalutor. Faktum är att andra digitala valutor också kunde nå nya toppar. Hela kryptomarknaden har dock varit i en bulltrend under hela 2020. Vi har sett hur olika projekt släppt sina protokoll och digitala valutor.

Till exempel var de första fyra månaderna 2021 fulla av innovation och projekt relaterade till decentraliserad finans (DeFi). Detta gjorde det möjligt för ett stort antal användare att engagera sig i olika protokoll och kryptolösningar som tidigare inte var tillgängliga för många. Denna expansion skedde vid en tidpunkt då virtuella valutor som Dogecoin (DOGE) eller Shiba Inu (SHIB) blev mycket populära bland kryptoinvesterare.

Låt oss inte heller glömma att början av 2021 också präglades av investeringar som främjades av Wall Street Bets och andra initiativ som också hade en inverkan på digitala valutor. Nuförtiden har denna spänning klingat av, men virtuella valutor förblir nära sina toppar, i många fall.

En annan sak att ta hänsyn till är att PlanB:s efterlängtade prognoser för kryptovalutan inte var nära Bitcoins verkliga pris i slutet av året. Målet var att Bitcoin skulle överstiga $100 000 i december 2021, men myntet ligger fortfarande 50% under det målet. Det kan vara möjligt för 2022 att ge nya möjligheter och positiva saker till kryptovalutamarknaden.

Från UseTheBitcoin önskar vi er alla god jul.Source link