Världens främsta kryptovaluta, Bitcoin, har varit i rampljuset av alla rätta skäl på senare tid.

Bitcoin (BTC) har under de senaste månaderna registrerat en massiv prisuppgång, vilket sporrat den långt över sitt tidigare ATH-pris. Krypten den 3 januari 2021 firades 12 år sedan dess ikoniska genblock. Intressant nog uppnådde Bitcoin en ny ATH på $ 34 800 samma dag.

De Ekonomiska tider, en internationellt hyllad affärstidning, presenterade dessutom King Crypto på dess första sida. Funktionen handlade huvudsakligen om Bitcoins stigning till $ 30.000. Framför allt har BTC: s nuvarande prisrally varit centrum för attraktion på senare tid.

Mer hållbar prishöjning

Under 2017, under BTC: s första anmärkningsvärda bull run, avvisade många analytiker prisrallyt som en bubbla. Sådana röster sa att tjurkörningen 2017 inte var hållbar. Samma sak kan inte sägas om det nuvarande BTC-prisrallyet. Vanliga medier, som till stor del har varit i framkant för att kritisera kryptorummet, har svårt att förbli skeptiska. BTC: s nuvarande prisrally visas på förstasidan av Ekonomiska tider är också en tydlig indikation på detta.

Enligt rapporter förväntas Bitcoins prisuppgång fortsätta. Joseph Young pekar ut att detta beror på att fler människor köper in i krypten och ingen säljer.

FOMO (Fear of Missing out) är också enormt hos småskaliga köpare och detaljhandelsinvesterare.

Institutionella investerare i framkant av BTC-prisrally

PwC: s globala kryptoledare Henri Arslanian kastar mer ljus på orsak av BTC: s nuvarande prisrally. Intressant är att BTC-prisrallyt tillskrivs det ökade intresset hos institutionella köpare. Bland vilka är sådana som MicroStrategy, MassMutualoch Fyrkant, som har flyttat en stor del av sina medel till Bitcoin. Kryptoprisökningen ansporades också av godkännandet från flera Wall Street-giganter som Paul Tudor Jones och Stanley Druckenmiller. Enligt Arslanian har det aktuella BTC-priset inte visat något tecken på att sakta ner.

Financial Times-artikeln

Första sidan har artikeln från Ekonomiska tider täckte flera viktiga detaljer om krypton och dess ikoniska stigning till $ 30.000.

Det plötsliga intresset för mainstream media i kryptorummet är ganska förvånande. I november förra året Ekonomiska tider hävdade att “Bitcoin hade inget grundläggande värde, och dess rally var enbart driven av spekulanter.” Deras senaste artikel verkar dock ha en annan åsikt.

Altcoin Buzz nyligen publicerad en fördjupad artikel om vem som har hur mycket Bitcoin (BTC)?

Bitcoin (BTC) pris

Vid tidpunkten för publiceringen var BTC handel till 31 286,29 dollar, med ett börsvärde på 581,636,233,334 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 81,605,336,864 dollar.

Ta reda på mer intressanta fakta om BTC på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link