Efterfrågan på Bitcoin verkar ha hjälpt den virtuella valutan att förbli ledande på marknaden. Numera förblev det globala börsvärdet för denna tillgång högt jämfört med andra virtuella valutor.

Under ett samtal med UseTheBitcoin uppgav Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO, att det finns en kontinuerlig efterfrågan från både privatpersoner och institutionella investerare.

Bitcoin fortsätter att locka nya investerare

Sedan mars 2020 slutade Bitcoin inte växa. Den virtuella valutan flyttade från under $ 4000 till över $ 58 000 under de senaste timmarna. En av de viktigaste egenskaperna för den aktuella tjurkörningen är också relaterad till hur hög Bitcoins dominans har varit.

Enligt CoinMarketCap, Bitcoin dominans förblir över 61% och når toppar på 69% under de senaste månaderna. Den lägsta punkten för Bitcoins dominans under denna tjurkörning var i september 2020 då den virtuella valutan nådde en dominans på 56%.

Om den aktuella situationen på kryptovalutamarknaden sa Konstantin Anissimov:

“Bitcoins dominans på marknaden är inte på väg att dras ner som många analytiker har föreslagit eftersom den främsta kryptovalutan kontinuerligt ser ökad efterfrågan från både privatpersoner och institutionella investerare.”

Det finns faktiskt flera institutionella investerare som vill få tillgång till den största virtuella valutan i världen. Till exempel lämnade JPMorgan Chase in en ansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC) för att lansera nya investeringsverktyg för att spåra resultat för företag som är exponerade för BTC.

Även om detta inte är ett direkt sätt att få tillgång till BTC tillåter det verkligen företag att få indirekt exponering mot marknaden. Under de senaste månaderna har flera företag beslutat att investera i Bitcoin. MicroStrategy, Tesla, MassMutual och Square är bara några av dessa företag.

Anissimov har också talat om Ethereum (ETH), den näst största virtuella valutan. Han diskuterade Ethereums höga avgifter och hur flera investerare och användare föredrog att använda andra alternativa nätverk. Dessutom nämnde han att vissa gruvarbetare för närvarande protesterar på grund av deras låga lönsamhet.

Bitcoin kunde överträffa 58 000 $ igen under de senaste timmarna medan Ethereum förblir till ett pris av 1 800 $ per mynt. Binance Coin (BNB) och Uniswap (UNI) har också fungerat positivt under det senaste dygnet. Litecoin (LTC) blev den största vinsten bland de 10 bästa efter en prisökning på nästan 6%.

Många investerare är nu glada över att Bitcoin når $ 60 000 och fortsätter sin rörelse mot nya rekordhöga toppar.Source link