Bitcoin (BTC) har nyligen sjunkit till 41 000 $ för första gången sedan september 2021. Denna rörelse nedåt har varit den tredje korrigeringen i rad sedan Bitcoin nådde sin rekordnivå nära 69 000 $ i november 2021. Det är nu dags att förstå om Bitcoin skulle fortsätta falla eller om detta är det lägsta som det kan gå på ett tag nu.

Bitcoin faller till $41 000

För första gången på mer än tre månader, Bitcoin har nått $41 000 i vissa börser. Den mest populära virtuella valutan har erfaren den tredje försäljningen i rad sedan den nådde en all-time high.

Detta kommer i ett ögonblick då fundamentala faktorer kan utmana priset på Bitcoin. Det finns några saker att ta hänsyn till. Till exempel har det förekommit FUD om Kazakstan och gruvarbetare som flyttar till andra länder på grund av de pågående protesterna och den sociala oroligheten i landet. Detta kunde ha utlöst en del av den senaste försäljningen på kryptovalutamarknaden.

En annan sak att ta hänsyn till är den högre korrelationen mellan Bitcoin och traditionella finansiella marknader. Om finansmarknaderna rör sig lägre kan det vara möjligt för Bitcoin och andra digitala valutor att följa samma trend. Detta är något som kan relateras till ett större antal företag och investerare som tar sig in på kryptovalutamarknaden. Låt oss inte glömma att många institutionella investerare nu försöker få exponering för Bitcoin och kryptovalutor.

Dessutom börjar centralbanker runt om i världen (med särskilt fokus på den amerikanska centralbanken Federal Reserve) höja räntorna. Detta kommer efter två år då centralbankerna har sänkt räntorna till negativt territorium. Detta har påverkat individers och företags förmåga att skydda sina besparingar.

Under de senaste månaderna har vi sett inflationen öka. Vissa länder registrerar tvåsiffrig inflation. Detta är anledningen till att centralbankerna nu sätter ett avbrott i den monetära expansionen och försöker motverka de negativa effekterna av en uppmjukad penningpolitik de senaste åren.

När det kommer till de tekniska aspekterna av Bitcoin-priset ser vi att BTC har upplevt en korrigering som ägde rum med fem olika vågor snarare än en traditionell ABC-korrigering i termer av Elliott Waves teori. Vi ser också att Bitcoin har nått en prisnivå där det finns starkt stöd.

Tidigare fungerade prisområdet mellan $41 000 och $42 100 som motstånd. Nu kunde det börja fungera som support som det redan gjorde i december och i september 2021.Source link