Bitcoin (BTC) har sjunkit under $ 44 000 för att nå sitt lägsta pris sedan den 10 februari. Detta visar att det har varit en konstant försäljning under helgen från Asien. Gruvarbetare verkar pressa priset på BTC lägre medan amerikanska handlare förblir hausse om framtiden för den digitala tillgången.

Bitcoin faller under 44 000 dollar

Under den europeiska morgonen i söndags har Bitcoin sjunkit under 44 000 dollar för första gången sedan den 10 februari. Detta kommer efter en lördag där Bitcoin tycktes hålla mycket över $ 47 000 under den amerikanska handelssessionen.

Detta är ett mönster som har fungerat i flera månader nu. Asien fortsätter att pressa priserna lägre (mestadels genom Bitcoin gruvarbetare) och USA hjälper priset på den virtuella valutan att gå högre.

Det är värt att ta hänsyn till att de flesta gruvarbetarna för närvarande finns i Kina och vissa delar av Ryssland. Dessa gruvarbetare måste sälja sina mynt för att finansiera sin verksamhet. I många fall är det nödvändigt att betala även för anställda.

Istället kännetecknas den amerikanska handelssessionen av konstant köppress. Inte bara små investerare går in på marknaden utan också större institutionella investerare. Under den sista delen av 2020 har vi sett hur institutioner började förvärva Bitcoin regelbundet och exponeras för den största virtuella valutan i världen.

Samtidigt förblir Europa i en neutral hållning. Det finns inget massivt tryck på köp eller försäljning. Det finns alltså inget stort inflytande från europeiska handlare på marknaden.

Den digitala tillgången (Bitcoin) kan fortsätta falla och nå en stark supportnivå på $ 40.000, där det tidigare var en stark motståndsnivå för den virtuella valutan. Det är tydligt att det finns starka återdragningar under tjurmarknaderna. Detta hände redan 2017 när Bitcoin flyttade från under $ 1000 till $ 20.000.

Det är också viktigt att vänta på måndag och arbetstid i Förenta staterna. Det kan komma ett större flöde av medel till BTC och andra virtuella valutor. De flesta altcoins registrerar dock större förluster än Bitcoin under det senaste dygnet. Det är värt att ta hänsyn till att större investerare har direkt tillgång till BTC men inte nödvändigtvis till andra mynt.

Det är därför Bitcoin förblev relativt stark jämfört med andra digitala tillgångar de senaste månaderna. Det är nu dags att vänta och se om Bitcoin fortsätter att falla eller skulle hålla sig nära den nuvarande prisnivån.Source link