Bitcoin har för första gången på en månad sjunkit under 56 000 $ efter nästan 10 dagar efter att ha nått en ny all-time high. Det betyder att sedan han slog 69 000 dollar har Bitcoin redan återgått med cirka 19%. Bears anser att priset på Bitcoin kan fortsätta att falla medan andra investerare tror att detta kan vara ett mycket attraktivt ingångspris.

Bitcoin faller under $56 000

Enligt uppgifter som delas av CoinGecko, Bitcoin har fallit nära 13,2 % under de senaste sju dagarna och den tappade 6,2 % av sitt pris under de senaste 24 timmarna. Detta har pressat hela kryptovalutamarknaden lägre som har registrerat 5,1% förluster bara under de senaste 24 timmarna.

Alla de 10 bästa kryptovalutorna registrerar nu förluster. Den sämst presterande krypton under de senaste 24 timmarna har varit Solana (SOL) som fallit med 7,8 %. Om vi ​​går till topp 20 tappade Crypto.com (CRO) och Shiba Inu (SHIB) 12,1% respektive 10%.

Enligt Crypto Fear & Greed Index upplever marknaden nu “rädsla” nivåer med en poäng på 34 poäng.

Detta visar att marknaden har gått från extremt bra förra månaden (82 poäng) till girighet förra veckan (74 poäng) och neutral i går (54 poäng). Marknaden förväntar sig för närvarande att Bitcoin kommer att fortsätta att röra sig lägre inom en snar framtid, något som så småningom kan hända.

Men många investerare förväntar sig en ny ökning Bitcoin före slutet av denna månad. Kryptovalutaexperten och analytikern PlanB förutspådde att Bitcoin skulle nå ett pris på 98 000 $. Icke desto mindre skulle Bitcoin behöva stiga med 75 % på bara 10 dagar, vilket på något sätt verkar svårt.

Även om kryptovalutor är väldigt volatila och allt kan hända, verkar det ganska svårt för Bitcoin att registrera en prisökning på 75% på bara några dagar. Det kan vara möjligt för Bitcoin att hålla sig nära dessa nivåer under en tid innan den fortsätter att röra sig högre. Perioder av konsolidering är mycket vanliga för den största digitala tillgången, och de låter marknaden förbereda sig för en ny höjning.

När detta inlägg skrivs handlas Bitcoin nära 56 300 $ och den har en marknadsvärdering på 1,06 biljoner dollar. Samtidigt handlas Ethereum (ETH), den näst största kryptovalutan i världen, över 4 000 dollar och den har ett börsvärde på 481 miljarder dollar och verkar vara mindre påverkad än Bitcoin under de senaste 24 timmarna.Source link