Bitcoin (BTC) handlas nu återigen över $38 000 efter några dagar under denna nivå. Den största kryptovalutan följer nu traditionella finansmarknader, som upplevt stor volatilitet de senaste dagarna. Samtidigt har Ethereum också rört sig över $2 800. Den näst största kryptovalutan har ökat med 16% under de senaste 7 dagarna.

Bitcoin återhämtar sig efter volatilitet på traditionella marknader

Volatiliteten på traditionella marknader har ökat de senaste dagarna när företag presenterar sina resultat. Vissa företag låg långt under förväntningarna medan andra slog prognoserna. Detta har definitivt påverkat Bitcoin och kryptovalutamarknaden. Vi har sett den största kryptovalutan röra sig mellan $39 000 och $36 000 de senaste dagarna.

Nu, Bitcoin verkar ha stabiliserats nära $38 000 och Ethereum nära $2 800. Vi kan komma att uppleva lägre volatilitet under helgen om fredagen visar sig vara en lugn dag för traditionella marknader. En intressant sak med Bitcoin är det faktum att det nu handlas 2% över sitt pris för 7 dagar sedan.

Samtidigt har Ethereum vunnit över 16 % på bara sju dagar. Detta visar hur vissa virtuella valutor visar sin styrka medan andra fortsätter att falla. Till exempel har Binance Coin (BNB) tappat 3,4 % av sitt pris de senaste dagarna. Detta visar en annan situation för digitala valutor.

Bland de 20 bästa har vi kryptovalutor som Solana (SOL) som har ökat med över 18,6% på sju dagar och Avalanche (AVAX) som registrerade uppgångar på 8,2%. Ändå finns det andra mynt som Luna (TERRA) eller Cosmos (ATOM), som registrerade förluster på över 2% på bara en vecka.

Vi har sett expansionen av kryptovalutor under hela 2021. Flera projekt nådde topp 10 medan andra lämnade den. Det finns ständiga innovationer som övervägs på kryptovalutamarknaden, vilket hjälper den att expandera och gå framåt. I vissa fall har dessa innovationer och projekt ingen kortsiktig inverkan på priset, men de kan ha en tydlig inverkan i framtiden.

När det gäller den senaste volatiliteten kan vi se Bitcoin komma tillbaka till $37 000 och till och med $36 000 om traditionella marknader inte erbjuder bra resultat på fredag. Detta skulle naturligtvis också ha en negativ inverkan på andra digitala tillgångar. Vanligtvis, när Bitcoin rör sig lägre, följer andra digitala tillgångar trenden. Därför bör kryptoinvesterare noga följa vad som händer på finansmarknaderna för att förstå varför digitala tillgångar flyttar.Source link