Bitcoin (BTC) har godkänts av grundarna av Twitter, Tesla och Reddit. Detta kommer efter en vecka då sociala medier, inklusive Twitter och Reddit, har använts för att pumpa högkortslutna aktier. Samtidigt har den så kallade Wall Street Bets-rörelsen (WSB) också drivit Dogecoin (DOGE) till rekordhöjder.

Bitcoin godkänt av tekniska ledare

Bitcoin har godkänts av de mest erkända teknologiledarna över hela världen. Elon Musk, VD för Tesla, skrev på sin Twitter-bio Bitcoin-taggen (#Bitcoin). Detta pressade priset på Bitcoin till $ 38 000 på fredagen 29. Hans 44,3 miljoner följare kan nu se hans stöd för Bitcoin.

Många användare föreslog att Musk snart kunde avslöja att Tesla har köpt Bitcoin. Detta hände dock inte på fredagen. Flera företag har förvärvat Bitcoin de senaste månaderna. Detta har hjälpt priset på BTC att nå en heltidshöjd på $ 42.000.

Twitter CEO, Jack Dorsey, har också skrivit #Bitcoin på sin bio på Twitter. Men han gjorde det för länge sedan. Dessutom har Square Inc., företaget grundat av Jack Dorsey, också förvärvat 50 miljoner dollar i BTC. Som vi nämnde tidigare är detta bara ett av de företag som har förvärvat Bitcoin de senaste månaderna.

Utöver det har grundaren av Reddit, plattformen som såg skapandet av Wall Street Bets-rörelsen, också uppdaterat sin Twitter-bio med Bitcoin-logotypen. Detta började efter att Elon Musk bestämde sig för att lägga till #Bitcoin i sin bio. De flesta krypto-Twitter-användare beslutade att också lägga till logotypen för den största kryptovalutan i deras beskrivning.

Dessutom är det värt att ta hänsyn till att vd för Metal Pay, Marshall Hayner, tror att kryptomarknaden för närvarande befinner sig i sin fjärde våg av antagande. När BTC höjde sig till 42 000 $ började flera företag lägga till BTC i sina balansräkningar.

Nu har Bitcoin gått tillbaka från 40 000 dollar och det handlas nära 34 000 dollar per mynt. Marknadsvärderingen av Bitcoin är för närvarande 633 miljarder dollar och hela kryptomarknaden är nära 1 biljon dollar marknadsvärde.

I framtiden kan större företag och andra företag börja lägga till Bitcoin i sina balansräkningar. Detta kan hända om den fjärde adoptionsvåg som beskrivs av Hayner äger rum. Vissa analytiker anser att det kan vara möjligt för Bitcoin att nå ett pris per mynt på $ 100.000 de närmaste åren.Source link