Slutligen är den fyrhundrade Bitcoin-händelsen bara nio dagar bort! Ja, det är Bitcoin som halverar, vad kan det annars vara. Utan tvekan har det varit enormt buller kring halvering under de senaste 365 dagarna. Och nu under de kommande nio dagarna kommer både BTC-förespråkare och motståndare att sitta på kanten av stolen.

Har du gått ombord på Bitcoin-halveringstypen med höga förutsägelser? Det gjorde vi och vi blev förvirrade med så många förutsägelser som svävar runt. Efter mycket grävning har vi upptäckt det goda, det dåliga och det fula i det mest berömda evenemanget 2020.

Bizzare-förutsägelser

Optimism

  • Tim Draper, miljardär bitcoin bull förutspår att Bitcoin kommer att röra $ 250.000 år 2020
  • Preston Pysh, grundare av Buffett Books säger att Bitcoin skulle beröra $ 300 000 efter halvering
  • Raoul Pal, Goldman Sachs GS hedgefondförvaltare förutspår 1 000 000 dollar år 2030
  • Bobby Lee, BTCC: s vd förutspår år 2020, Bitcoin skulle kunna växa och nå 333 000 dollar år 2021

Pessimism

  • Kenneth Rogoff, Harvard University ekonom, tror att 2020 kommer Bitcoin-värdet att vara $ 100
  • Joseph Stiglitz, Columbia University-ekonomen förutspår också 2028 kommer Bitcoin att dumpa till 100 $

Vem ska vi lita på de främsta skolekonomerna eller elitmarknadsbyggarna?

Om vi ​​tror på ekonomerna är detta en bra tid att tvätta händerna av eftersom varje Bitcoin för närvarande prissätts till 8 789,70 dollar (vid tidpunkten för publiceringen). Om vi ​​tror att de ovan nämnda marknadstillverkarna måste vi HODL. Låt oss för en gång resonera ut saker.

Varför kan denna halvering vara större än 1st och 2nd halvering?

COVID-19 tillförde ekonomisk kollaps förvirrade Bitcoin också och svaga händer började tro att 3rd halvering kan falla platt. Rädsla började ta tag och marknaden kraschade med 11,49% i mars. Sedan hände något ovanligt, det återhämtade sig med 37,43% i april månad. Vi måste erkänna att Bitcoin växte upp på ett fenomenalt sätt.

Även om detta var ganska unikt, var det lika läskigt eftersom de traditionella ekonomierna fortsätter att kollapsa under påverkan av COVID-19. Enligt de senaste uppgifterna som delats av Skew ser Q2 2020 ut som det är redo för halvera tjurar eftersom det speglar 2016-halveringsmönstret.

Fler korrelationer

Någon gång tillbaka delade vi ett Bitcoin och traditionellt marknadskorrelationsdiagram i vårt veckovis nyhetsbrev.

Medan S&P och Bitcoin visade stark korrelation i mars 2020, har Bitcoin nu avkopplat.

Pris och korrelation mellan Bitcoin och S&P

Och vi tror att optimism kring halvering fungerade som frikopplingskraften. Men det finns fler skäl som inte fanns vid tidpunkten för 1st och 2nd halvering. Och de stärker den massiva förväntade BTC-pumpen efter halvering.

Anledning nr 1

Federal Reserve Act

Världens starkaste ekonomi var bara med på att skriva ut rekordpengar. Även om detta var viktigt för att stimulera den kollapsande amerikanska ekonomin, kan inte den åtföljande skulden som injiceras av 6,5 miljarder dollar tryckning ignoreras.

Inlånad skuld

Källa: wolfstreet.com

Så snart dammet sänks kommer inflationen och trycket på dollarvärdet att uppsluka marknaden. Dessa oförutsägbara cykler av deflation och hyperinflation av den amerikanska dollarn har skakat människors förtroende för traditionella ekonomiska modeller.

Henry Ford sa en gång, “Det är tur att nationerna inte förstår vårt bank- och monetära system, för om de förstod det tror jag att det skulle bli en revolution innan i morgon morgon”.

Vi tror att Ford och jag tror att denna revolution kan innebära att fler människor vill äga decentraliserade digitala pengar som Bitcoin.

Anledning # 2

Bitcoin-halveringsräntan högre än någonsin

Sökvolymerna för “Bitcoin Halving” från och med den 16 aprilth är 16% högre än de som bevittnades 2016. Och detta fortsätter att växa varje dag som går.

Bitcoin halveringsränta

Källa: Google Trends

Detta händer eftersom Bitcoin-medvetenheten från 2016 till 2020 har ökat avsevärt. Här är ett diagram av Spencer Bogart som tydligt visar att medvetenheten om Bitcoin har ökat med 12% från 2017 till 2019.

Med en ROI på 23% år 2020 har Bitcoin den överlägset bästa prestationen jämfört med guld och aktier. Detta är en potentiell drivkraft för Bitcoin-medvetenhet.

Växande bitcoinmedvetenhet

Källa: Spencer Bogart Medium

Det finns mer som indikerar att Bitcoin-intresset är stort. Enligt en graf delad av Jonny Lyu har HODL-kulturen vuxit under de senaste 2 åren. Data från Glassnode återspeglar ungefär 42,83% av BTC i omlopp har inte flyttats under de senaste två åren. Och detta kan möjligen bero på att HOLDARE är medvetna om en potentiell Bitcoin-prisuppsving.

Anledning # 3

Flaring mikro Bitcoin-ansamlingar

Det är mycket möjligt att detaljhandelsköparna bara söker efter “Bitcoin Halving” men sitter på staketet och inte köper. Men det är inte fallet. Enligt två diagram framställda av Glassnode växer antalet bitcoin-adresser med minst 1 BTC och minst 0,1 BTC. Och detta är ett bevis på att detaljhandlarna är i ackumuleringsläge.

BTC med mer än 1

I mars 2020 sjönk antalet unika adresser med minst en bitcoin från 795 140 till 789 399. Men den 16 aprilth, har det ökat till rekordhöga 805 805.

BTC med mer än 0,1

Under tiden steg också antalet unika adresser med minst 0,1 BTC. Och dessa rörde rekordhöga 2 984 777.

Anledning # 4

Bullish indikatorer på kedjan

Diagrammet av CryptoQuant avslöjar att gruvarbetare sedan januari 2020 har haft Bitcoin. Och det beror på att de verkligen tror att Bitcoin: s pris är uppe för en massiv pump efter halvering.

Gruvarbetare hausse

Källa: CryptoQuant

Tidigare tjänar gruvarbetaren när de skapar alternativ tillströmning och när marknaden är hausseartad. Gruvarbetarna skapar en förhöjd främjande belastning som leder till en prispump. Här är grafen över det aktuella scenariot för gruvarbetare som innehar eller marknadsför Bitcoin.

Det framgår av uppgifterna om köp av försäljningsvolymer som delas av CryptoCompare att år 2020 är fallen 10 gånger högre än 2018. 2016 överskred de kompletta vardagliga Bitcoin-volymerna på platsutbyten knappt 1 miljard dollar. Men i mars 2020 noterade de högst rankade börserna den högsta dagliga platskvantiteten upp till 21,6 miljarder dollar.

Dagliga spotvolymer växer

Källa: CryptoCompare

De dåliga och fula

Att vara optimistisk när det gäller halveringsrally med Bitcoin är ganska naturligt vid denna tidpunkt. Men vi får inte blunda för de frågor som det kan leda till.

Enligt ett Reddit-inlägg av teamet Bitcoin Cash, 3rd halvering kan döma Bitcoin-nätverket.

Innan du går igenom videon. Vi har listat informationen om matsmältningen i bloggen nedan

Bitcoin Halving 2020: värsta trängselhändelse någonsin i horisonten. FÖRBEREDA NU. från kryptovaluta

  • Bitcoin-nätverket på väg mot förkrossande trängsel

Enligt team BCH, med blockbelöningen halverar till 6,25, kan nätets hashfrekvens uppfattas till en nedgång på 50%. Och det beror på att de föråldrade S9 Antminers som främst stöder nätverket kommer att tvingas stängas när gruvproblemet växer efter halvering. För att gruvarbetarna ska fortsätta arbeta med lägsta vinst måste Bitcoin fördubblas 12th Maj. Eftersom detta är en ganska långtgående möjlighet, kanske vi går mot massiv nätstockning.

Trängning efter Bitcoin-nätverk halvering

Vi har bevittnat detsamma under 2016-halvering av Bitcoin. Se den rosa zonen i diagrammet nedan, det här är 2nd halveringsperiod när blocken var 85% fulla.

Det har varit Satoshis ord i ett BitcoinTalk-forum att när Bitcoin-gruvbelöningen blir mindre, det enda sättet som gruvarbetare skulle tjäna på är transaktionsavgifterna. Med andra ord med 3rd gruvdrift, kommer kriget att bjuda på raser rasa hårdare. Gruvarbetarna kanske föredrar att hantera transaktioner där transaktionsavgifterna är högre och transaktioner med låg avgift kanske måste vänta i kö i dagar, veckor eller vem vet månader.

Är vi på väg mot en halvering av ett nätverkets undergång?

Krypto-analytiker Willy Woo 2018 tittade närmare på skalbarheten i Bitcoin-nätverket. Och hans analys väckte samhället. Medan det halverande Bitcoin-nätverket efter 2016 var överbelastat med 85% fulla block, under 2018, fungerade nätverket bra trots 95% fulla block. Effektivt förblev avgifterna och bekräftelsestiderna normala.

Bitcoin ingen överbelastning 2018

Källa: CNN.com

Mycket tyst hade skalbarheten i Bitcoin-nätverket förbättrats.

Efter så mycket av marknadsanalysen är vi optimistiska när det gäller några gigantiska prishopp i Bitcoin-priset. Men det händer kanske inte med ett fingertopp på 12th Maj. Det kan ta några månader för nätverket att korsa hindren för överbelastning i nätverket. Och när den väl övervinner utmaningen som tidigare, är vi på väg till månen.

Tidigare täckte vi Crypto.com halverar specialevenemang som ger Crypto.com-användare bitcoin till 50% rabatt den 12 maj.

Source link