Bitcoin (BTC): s handelsvolym närmar sig 50 miljarder dollar när marknaden återigen blev hausse. Enligt uppgifter från marknadsaggregatorer ökade Bitcoins volym till 50 miljarder dollar de senaste 24 timmarna, eftersom den virtuella valutan nu handlas över $ 54 000. Detta kommer i ett ögonblick där andra virtuella valutor registrerar stora volymer som Tether (USDT) och Siba Inu (SHIB).

Bitcoin handelsvolym stiger

Bitcoins handelsvolym har ökat till 50 miljarder dollar eftersom priset på den virtuella valutan översteg 55 000 dollar på XBT/USD par för bara några dagar sedan. Hela marknaden har blivit hausse när virtuella valutor återhämtar sig från flera månader då de har handlats i sidled.

Nu är frågan om Bitcoin skulle kunna hålla de nuvarande prisnivåerna och fortsätta att flytta högre under det sista kvartalet i år. Bitcoins utveckling mot $ 55 000 var nära relaterad till nyheterna om att George Soros fond meddelade att de äger Bitcoin. Detta gjorde det möjligt för BTC att nå 5-månaders toppar eftersom den virtuella valutan fortsätter att locka nya investerare och stora företag.

När vi analyserar handelsvolymen för de största virtuella valutorna på marknaden ser vi att Tether (USDT), den största stablecoin på marknaden, fortsätter att leda när det gäller handelsvolym. Under de senaste 24 timmarna registrerade det en enorm handel på 92 miljarder dollar, vilket visar att det har hänt mycket intressant för olika virtuella valutor.

Den andra positionen innehas för närvarande av Bitcoin med den tidigare nämnda nästan 50 miljarder dollar i volym. Därefter följer Ethereum (ETH), den näst största virtuella valutan i världen med nästan 25 miljarder dollar.

Det överraskande resultatet kommer dock från en kryptovaluta som inte har varit bland de 10 bästa men som redan har överträffat andra virtuella valutor som Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) eller Bitcoin Cash (BCH).

Vi pratar om Shiba Inu (SHIB), en digital valuta som expanderade under tjurmarknaden som drev Dogecoin (DOGE) till nya toppar tidigare i år. Med ett börsvärde på 16 miljarder dollar registrerade Shiba Inu en handelsvolym på 16 miljarder dollar på bara 24 timmar. Det är definitivt ett massivt antal för ett mynt som var bland de största men som inte spelade en nyckelroll i expansionen av virtuella valutor under de senaste åren.

Frågan är nu om det skulle vara möjligt för Shiba Inu att fortsätta med denna hausseartade trend. Det är också värt att nämna att SHIB har registrerat en prisökning på 375% på bara 7 dagar och 51% på mindre än 24 timmar.

För dem som inte vet om Shiba Inu skapades den här virtuella valutan som en meme -token som spreds över internet som en rolig digital tillgång att behålla och handla. En av de intressanta sakerna med denna virtuella valuta är att 50% av det totala utbudet tilldelades Vitalik Buterin, en av grundarna till ETH. Trots det donerade Buterin 10% till en COVID-19-hjälpfond i Indien och 40% av de återstående tokensna brändes.Source link