Investerare kunde få 18% avkastning under sitt tredje kvartal 2020 på sin Bitcoin-investering (BTC). Detta trots den nuvarande pandemin och de negativa effekter den hade på finansmarknaderna och virtuella valutor. Nu är huvudämnet som kan påverka kryptovalutamarknaden relaterat till det amerikanska presidentvalet som kommer att äga rum i november.

Bitcoin ger 18% avkastning under tredje kvartalet

Trots den volatila situationen på kryptovalutamarknaden kunde Bitcoin-investerare få en avkastning på 18% under tredje kvartalet. Kryptovalutan startade det tredje kvartalet i år nära 9 130 USD och började sedan röra sig högre upp till sin årliga topp på 12 475 $ i augusti.

Under månaderna augusti och september handlades den virtuella valutan mellan 12 475 dollar, vilket fungerade som topp och 10 000 dollar. Nu kommer huvudfrågan relaterat till Bitcoin-priset att vara valet i USA. Det är också värt att ta hänsyn till att president Donald J. Trump också har testat positivt för COVID-19, så hela marknaderna påverkas också av denna fråga.

Enligt Konstantin Anissimov, trots de 18% avkastning som Bitcoin genererade för investerare, är det fortfarande osäkert om framtiden. Under ett samtal med UseTheBitcoin, sade Anissimov:

”Investerare är fortfarande osäkra på vad framtiden innebär. USA: s president Donald Trump har testat positivt för COVID-19, och hans förmåga att delta i det kommande valet kan äventyra stabiliteten på de globala finansmarknaderna. Även om Bitcoin tidigare har fungerat som en säkringstillgång, återstår det att se hur det kommer att reagera på det amerikanska presidentvalets resultat. ”

Det kommer säkert att vara viktigt för Bitcoin att flytta från intervallet $ 10,330 – $ 11,130 om det vill fortsätta med en tydlig riktning. Om den går högre kan den troligen sikta mot $ 12 500 och försöka bryta denna motståndsnivå för den virtuella valutan. Men om Bitcoin sjunker under 10 330 dollar kan vi se att den virtuella valutan går mot 9 500 dollar.

När denna artikel skrivs, Bitcoin-pris handlas runt 10 620 dollar och har en marknadsvärdering på 196,66 miljarder dollar. Osäkerheten på marknaden fortsätter och detta kan påverka priset på BTC negativt. Andra virtuella valutor upplever också högre volatilitet och detta kan också vara ett bra tillfälle för spekulanter.

Source link