Trots en eventuell ökning av volatiliteten efter USA: s presidentval, Bitcoin (BTC) skulle kunna återhämta sig snabbt om det faller på grund av en korrigering på finansmarknaderna. Enligt Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO, visade Bitcoin sig vara en motståndskraftig kryptovaluta under tidigare valtyper.

Volatilitet kan komma till kryptovalutamarknaden inför amerikanska presidentval

Under ett samtal med UseTheBitcoin förklarade Anissimov att det kan vara möjligt att se ökad volatilitet i kryptovalutan. Vissa andra analytiker har hävdat att om det demokratiska partiet vinner kan det påverka hela finansmarknaden negativt, vilket kan ha en negativ effekt i Bitcoin och kryptovalutor som det hände i tidigare krascher.

Ändå är Anissimov fortfarande hausse. Han uppgav att Bitcoin kunde återhämta sig snabbt i tidigare presidentval. Han använde exemplet på vad som hände under valet 2012 och 2016.

År 2012, två veckor före valet, föll Bitcoin med 20%. Efter denna krasch kunde Bitcoin återhämta sig och återuppta den trend som den följde innan kraschen inträffade. Samma sak har hänt 2016 då Bitcoin föll med cirka 12% fem dagar före valet i USA. Detta hindrade det inte att komma tillbaka och fortsätta mot sina nya toppar 2017.

Nu tror analytikern att offs gynnar tjurarna, vilket innebär att vi har stora chanser att fortsätta tjurtrenden där Bitcoin för närvarande är.

Om det framtida presidentvalet sade Anissimov:

”Nu när marknaden fortfarande bedömer effekten av den leveranschock som Bitcoin upplevde efter halveringen, kan historien upprepa sig. Kedjedata visar att både BTC och ETH sitter ovanpå massiva försörjningsbarriärer som kan ha förmågan att absorbera eventuellt nedåtgående tryck. Därför gynnar oddsen för närvarande tjurarna. ”

När den här artikeln skrivs är Bitcoin handlas cirka 13 741 dollar och den har en marknadsvärdering på 254 miljarder dollar. Samtidigt sitter Ethereum för närvarande på 400 dollar och har en marknadsvärde på 45 miljarder dollar.

Det kommer att bli intressant att se hur Bitcoin kommer att bete sig under nästa val och hur detta kan ha en inverkan på kryptovalutamarknaden. Efter valet skulle det vara till hjälp för att förstå världens framtid och även Bitcoin att analysera de valda presidentens möjliga politiska beslut.Source link