Bitcoin (BTC) har haft en viss försäljningspress de senaste veckorna. Detta kan vara relaterat till att företagsinvesterare sålde en del av BTC som de köpte de senaste månaderna för att deklarera resultatet för detta kvartal. Detta säger Konstantin Anissimov, verkställande direktör på CEX.IO.

Säljtrycket för Bitcoin fortsätter från företagsinvesterare

Vi har sett hur Bitcoin föll från $ 58.000 till $ 43.000 på bara några dagar i de flesta börserna. Detta visade en lokal topp för den digitala valutan. Nu fortsätter BTC att handlas mellan 45 000 $ och 5 000 $.

Under ett samtal med Konstantin Anissimov sa han att Bitcoin fortfarande är den obestridda pivoten för hela kryptovalutamarknaden. Dessutom anser han att prisutvecklingen för den största digitala tillgången i världen har stor vikt för den allmänna marknadsdynamiken.

Som han nämnde är en av de faktorer som kan relateras till den aktuella nedgången relaterade till den fallande andelen av den elektriska biltillverkaren Tesla. Under de senaste veckorna förlorade Tesla 28% av sitt aktievärde efter att ha köpt Bitcoin. Ändå är det värt att ta hänsyn till att andra företag har gått en liknande väg utan att köpa den digitala tillgången.

Faktum är att aktier och kryptovalutor verkar ha registrerat en större korrelation de senaste månaderna. Detta visar effekten av institutionella investerare på kryptomarknaden. Under det senaste året går nu ett större antal plattformar ombord på institutionella kunder. De arbetar med en annan logik jämfört med investerare i detaljhandeln.

Om den aktuella situationen på marknaden uppgav Anissimov:

”Medan grunden för Bitcoin förblir stark är myntet under stort tryck för att återföra vinster till företagsinvesterare som kan behöva redovisa resultat för kvartalet. De baisseartade dyk kan också härröra från detaljhandlarnas handlingar för att ta vinst innan de stora företagen drar mattan ur fötterna. ”

Som han visar kan vi uppleva att vissa investerare säljer innan institutionerna bestämmer sig för att dra mattan från fötterna. Detta är något som vi bör följa noga och förstå för att undvika att komma in på marknaden vid fel tidpunkt.

Ändå är en sak klar, det finns bara 21 miljoner BTC i världen. Företag vill fördela en del av sina medel till denna virtuella valuta. Huvudfrågan är hur långt BTC kan gå och om tjurmarknaden kommer att vara mycket längre.Source link