Ergo mainnet lanserades av ledande blockchain-forskare 2019 och är en djup omarbetning av Bitcoin blockchain. Den använder kraftfull skript för att låsa upp Bitcoins fulla potential och lösa säkerhets- och skalbarhetsutmaningarna. Dessutom gav dess mainnet användarna en verkligt decentraliserad, effektiv, säker och enkel plattform. Här är implementering av decentraliserade applikationer (dApps), off-chain-protokoll och smarta kontrakt möjlig.

Enligt Alexander Chepurnoy, kärnutvecklare Ergo, är plattformen baserad på många observationer från Bitcoin och ger den senaste forskningen och tekniken inom blockchain-rymden. Ergo är en teknisk och ekonomiskt avancerad version av befintliga blockkedjor som Bitcoin och Ethereum. Dessutom krävs en radikalt annorlunda metod för att bli en plattform för DeFi och kryptokontrakt. Sådana framsteg gör Ergo till en lämplig plattform för att bygga användningsfall som om de byggs på andra plattformar låter orealistiska, riskabla och dyra.

Den 23 januari 2021 kommer Ergo med online Ergo Summit 2021. Enligt det officiella tillkännagivandet kommer detta att markera en ny era av Ergo blockchain. Det beror på att teamet kommer att avslöja detaljerna i dess revolutionerande stablecoin-protokoll AgeUSD och Hardening-uppgradering. Stablecoin är en kombinerad utvecklingsinsats av IOHK, Emurgo och Ergo Foundation.

Går utöver Bitcoin grundläggande

Intressant nog använder Ergo Bitcoin grundläggande när det är möjligt. Det beror på att dessa grundläggande är noggrant testade. Till exempel använder den Proof-of-Work (PoW) istället för Proof-of-Stake (PoS) eftersom PoW är väl studerat och erbjuder höga säkerhetsgarantier. Ergo försöker emellertid att lösa PoWs centraliseringsfråga om gruvresurser. Den har utvecklat en lösning som verkställer solo mining. Dessutom måste gruvarbetaren ha de privata nycklarna till gruvnodadressen. Effektivt kan Ergo förbättra decentraliseringen av nätverket.

Även om det inte är ett sekretessmynt stöder det extremt kraftfulla integritetslösningar. Till exempel stöder den en on-chain mixer. Denna mixer kombinerar CoinJoin med zk-SNARKs och skapar ZeroJoin, ett kraftfullt integritetshöjande protokoll.

Dessutom är vi alla hemsökta av frågan om vad som händer med Bitcoin-ekonomin när alla mynt bryts. Tja, Ergo har en lösning för det också. Intressant är att för de mynt som inte flyttats på mer än fyra år tar Ergo en avgift för att lagra dessa mynt i nätverket. Detta gör Ergo-gruvdrift mycket stabilare än Bitcoin och andra PoW-nätverk.

Imponerande är Cardano-grundaren Charles Hoskinson ett Ergo-fan.

Ergo Summit och den förenklade nya Stablecoin-designen

Ergo Summit, ett blockchain-toppmöte på en dag, kommer att föra några av de största tankeledarna och innovatörerna inom blockchain-industrin till scenen. Toppmålet med toppmötet är att utforska nyckelaspekter av DeFi-rymden och avslöja stallkoins AgeUSD.

Högtalarlistan är full av blockchain-forskare som Alexander Chepurnoy (Ergo Foundation Member), Robert Kornacki (Head of Research at EMURGO), Sebastien Guillemot (Co-VP of Eng. & Cardano PM), Nicolas Arqueros CTO in EMURGO, Bruno Woltzenlogel Paleo (teknisk projektledare i IOHK) och mer.

Vilka problem kommer AgeUSD att lösa?

Det finns över 200 privatutvecklade stallmynt. De flesta av dem uppfyller dock inte alla egenskaper hos en ideal decentraliserad stablecoin. Per definition bör ett stabilt utsläpp decentraliseras, det måste uppvisa prisstabilitet och måste vara enkelt.

Problem med befintliga stablecoins
Stablecoins Nivåer av decentralisering Utmaningar
Tether (USDT) Mycket centraliserad Centraliserad prägling
USDC Mycket centraliserad Bankpartners risk
MakerDAO Halvdecentraliserad Mycket komplex
Gemini Dollar Mycket centraliserad Bankpartners risk

De flesta av de befintliga stablecoins har en central emittent. Således finns det alltid en enda punkt av misslyckande eller manipulation. Till exempel, Tether har ständigt ifrågasatts om varje USDT som flyter på marknaden har en säkerhet i US-dollar på sitt bankkonto eller inte.

AgeUSD-tillvägagångssätt

Enligt detaljerna som delas med Altcoin Buzz inspirerar StatiCoin AgeUSD-designen. StatiCoin är ett stablecoin-protokoll som använder två typer av ERC20-tokens, en StatiCoin och ett Riskcoin. Volatiliteten överförs till RiskCoin och det ger stabilitet till StatiCoin.

Dessutom designades den ekonomiska modellen av AgeUSD av IOHK, Ergo och Emurgo. Dess ekonomiska modell bibehåller de konservativa inställningarna för säkerhetsreserver och undviker behovet av likvidationer. Tillsammans med det stöder den en helt decentraliserad inställning för utsläpp av stablecoin. Således kommer AgeUSD att erbjuda världen en stabil, enkel och decentraliserad stablecoin.

Teamet kommer att avslöja mer tekniska detaljer om AgeUSD vid Ergo Summit den 23 januari 2021.

ERG-pris

ERG, den inhemska Ergo-token har hoppat över 77% de senaste 14 dagarna. Vid tidpunkten för pressen handlas ERG-token nära $ 0,739.

Source link