Bitcoin (BTC) och andra virtuella valutor har nu återkommit efter de stora vinster som registrerats de senaste dagarna. Det är värt att nämna att Ethereum (ETH) har registrerat nya heltidshöjder efter att ha överskridit 2500 dollar. Ändå är den näst största virtuella valutan nu 7% lägre än den högsta registrerade för några timmar sedan.

Kryptovalutor gör en paus efter massiv tillväxt

Bitcoin fortsätter att vara ledande på marknaden med en marknadsvärdering på över $ 1.1 biljoner och en dominans på 52%. Under ett samtal med UseTheBitcoin förklarade Nick Spanos, grundare av Zap.org, att priset på Bitcoin för närvarande drivs av två kärnhändelser.

Den första är relaterad till Coinbase-listan. Detta är ett av de största kryptovalutautbytena i världen. Under de senaste åren har företaget kunnat locka miljoner användare från olika länder som erbjuder dem möjligheten att handla digitala tillgångar.

Det andra som Spanos tar hänsyn till är en börshandlad produkt (ETF). Det finns flera företag involverade i att erbjuda en Bitcoin ETF-produkt. U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bör fatta ett beslut om att godkänna det eller inte.

I denna fråga nämnde Spanos:

”Antalet företag som söker en ETF ökar också när investerare trycker på SEC för sitt första godkännande. Alla dessa faktorer är redo att driva Bitcoin till en ny höjd på $ 70 000 i slutet av april. ”

Vi närmar oss slutet av månaden och vi kan se att Bitcoin går högre ännu högre. Ändå har den virtuella valutan nyligen gått tillbaka från $ 64 800 till $ 61 300. Andra digitala tillgångar har också upplevt stora tillväxttakter de senaste dagarna och en retracement under de senaste timmarna.

Några av de mynt som nu korrigeras inkluderar Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) och Uniswap (UNI). De mynt som fortfarande fungerar positivt inkluderar Litecoin (LTC) och Dogecoin (DOGE).

Det är värt att nämna att Dogecoin och Litecoin tenderar att fungera på liknande sätt med tanke på att de båda använder Scrypt. Detta kräver mindre kraft än traditionell ASIC-gruvdrift för Bitcoin (BTC) och gör det lättare för Litecoin-användare att bryta inte bara LTC utan också DOGE samtidigt.

Kryptovalutamarknaden accelererar och vi kunde se priser som bara de mest hausseartade analytikerna kunde förutsäga. Ändå bör vi också vara beredda att nå en topp och börja vända vinsterna.Source link